Faeser: "Kontroller devam edecek"

Güncelleme Tarihi:

Faeser: Kontroller devam edecek
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 20, 2024 10:09

Federal İçişleri Bakanı Nancy Faeser, Almanya’nın, Polonya, Avusturya, Çek Cumhuriyeti ile İsviçre sınırlarındaki kontrolleri sürdürmeye kararlı olduklarını açıkladı.

Haberin Devamı

SON dönemlerde yapılan kontroller sayesinde Almanya’ya düzensiz göçün büyük ölçüde engellendiğini, sığınmacı sayısında düşüş yaşandığını, çok sayıda ‘insan taciri’ ile uyuşturucu kaçakçısının yakalandığını özellikle vurgulayan Faeser, “Söz konusu ülke sınırlarında başlatılan kontroller gerek duyulan süre boyunca devam edecektir. Sınırlarımızın güvenliği, ülkemizin de halkımızın da güvenliği demektir. İstemediğimiz kişilerin ülkemize girmelerini engellemek için kontroller kaçınılmazdır” dedi. Faeser, ayrıca tren istasyonlarında ve havalimanlarında güvenlik önlemlerinin ve gerektiğinde kontrollerin artırılacağını da söyledi.

Faeser: Kontroller devam edecek
SUÇ SAYISI ARTTI
Diğer yandan, Almanya’da geçen yıl 790 bin 245 suç işlendiği ve bunun 2012 yılından bu yana en yüksek rakam olduğu açıklandı. 2022’de polis kayıtlarına geçen suç sayısının 702 bin olduğu da belirtildi. 2023 Polis Raporu’na göre, Almanya’da cinsel suçlarda yüzde 14.9, el çantası ve bagaj hırsızlıklarında yüzde 16.4 ve şiddet suçlarında yüzde 10.6 artış oldu. Buna karşı mala zarar verme suçlarında yüzde 2.6 ve sahte belge düzenleme suçlarında ise yüzde 9.3 düşüş kaydedildi. Aynı raporda, geçen yıl polislere yönelik 2 bin 979 saldırı suçu işlendiği ve 793 polisin yaralandığı yer aldı.
HALK YASAKTAN YANA
Federal İçişleri Bakanı Nancy Faeser’in kamuya açık yerlerde 6 cm’den uzun bıçak bulundurmanın yasaklanması, hatta tren ve metro istasyonlarıyla havalimanlarında ‘bıçak yasağı’ uygulanması planlarına halktan da tam destek geldi. Son günlerde yapılan bir kamuoyu yoklamasında, Almanların yüzde 82’sinin Bakan Faeser’in planlarını desteklediği ortaya çıktı.

BAKMADAN GEÇME!