‘Farklılıklarımız az, ortak noktalarımız çok’

Güncelleme Tarihi:

‘Farklılıklarımız az, ortak noktalarımız çok’
Oluşturulma Tarihi: Ekim 12, 2021 15:57

Almanya’da Sosyal Demokrat Parti (SPD), Hür Demokrat Parti (FDP) ve Yeşiller’in ‘trafik lambası koalisyonu’ oluşturmak için sürdürdükleri ön görüşmelerin olumlu geçtiği açıklandı.

Haberin Devamı

SPD Genel Sekreteri Lars Klingbeil, Yeşiller Genel Sekreteri Michael Kellner ve FDP Genel Sekreteri Volker Wissing, üçüncü kez bir araya gelip yaptıkları nabız yoklama görüşmelerinin ardından ortaklaşa düzenledikleri basın toplantısında, ileriye dönük olumlu bir tablo sergilediler. Klingbeil, Almanya’nın geleceğini şekillendirecek her önemli konu hakkında görüş alışverişinde bulunduklarını belirtirken, “Meydan okumalara ortak çözüm yolu bulmayı hedefliyoruz. Görüşmeler olumlu bir atmosferde geçti. İyi yoldayız” dedi. Kellner de “Bu görülmelerimizde ortak noktalarımızın fazla, farklı noktalarımızın az olduğunu gördük” açıklamasında bulundu. FDP’li Wissing de, “Karşılıklı saygıya dayalı görüşmelerdi. Bunları kâğıda döküp ilgili birimlerimizde değerlendireceğiz” dedi.

Haberin Devamı

SCHOLZ ERKEN AYRILDI
Dijitalleşme, Avrupa politikası, iklim korunması, göç ve sığınmacılar gibi farklı konuların da ele alındığı, ancak detaylarına girilmediği açıklandı. SPD’nin başbakan adayı Olaf Scholz, G20 Maliye Bakanları toplantısına katılmak için Washington’a hareket edeceğinden ön görüşmelerden erken ayrılırken, her üç partinin genel sekreterlerinin kendi aralarında bir araya gelip hafta sonuna kadar değerlendirmelerde bulunacakları belirtildi. Ancak olası koalisyon görüşmelerinin ne zaman başlayacağı konusunda herhangi bir açıklama yapılmadı. 

‘Farklılıklarımız az, ortak noktalarımız çok’

FDP Genel Sekreteri Volker Wissing, SPD Genel Sekreteri Lars Klingbeil, Yeşiller Genel Sekreteri Michael Kellner

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!