Farklılık zenginliktir

Güncelleme Tarihi:

Farklılık zenginliktir
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 14, 2008 21:47

10. Mölln Festivali'nde konuşan Schleswig-Holstein İçişleri Bakanı Lothar Hay (SPD) insanları farklı kültürlere açık olmaya çağırdı.

Haberin Devamı

Almanya'nın Schleswig-Holstein Eyaleti'nin Mölln kentinde düzenlenen festivalde eyaletin İçişleri Bakanı Lothar Hay (SPD), insanları farklı kültürlere açık olmaya çağırdı.

Yaklaşık 16 yıl önce iki neonazinin kundakladığı evde Bahide Arslan (51), Yeliz Arslan (10) ve Ayşe Yılmaz (14) isimli yurttaşlarımızın yanarak can vermesi üzerine kurulan Beraber Yaşamak Derneği tarafından 10 yıldır düzenli olarak organize edilen festival bu yıl "Farklı Kültürler" sloganı altında düzenlendi. Mölln'ün pazar meydanında yapılan festivalde çeşitli ülkelerden müzik grupları sahne aldı.

Festivalin açılış konuşmasını yapan İçişleri Bakanı Lothar Hay, farklılığın bir tehdit değil zenginlik olduğunu ifade ederek, "Almanya'da çok kültürü birada yaşama şansına sahibiz. Farklı ülkelerden ve kültürlerden komşularınız, iş, okul arkadaşlarınız ile dostluklar kurun. Ancak farklı olursak birbirimizden bir şey öğrenip ileriye gidebiliriz' dedi. Mölln Belediye Başkanı Wolfgang Engelmann ve Almanya'nın Nasreddin Hoca'sı olarak bilinen Till Eulenspiegel'i canlandıran bir oyuncu da birer kısa konuşma yaptılar. Festivale katılanlar sunulan programı keyifle izlediler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!