Fahri hakimlerden camiye ziyaret

Güncelleme Tarihi:

Fahri hakimlerden camiye ziyaret
Oluşturulma Tarihi: Ocak 17, 2012 11:44

ALMANYA'nın Hannover kentinde Gençlik Mahkemesi fahri hakimleri Lehrte Selimiye Camii'ni ziyaret edip bilgi aldı. Küçük suçlarda gençlere derneklerde çalışma cezası veren hakimler cami derneği ile ilgili sorular da sordu.

Haberin Devamı

ALMANYA'nın Hannover kentinde Gençlik Mahkemesi'nde fahri hakimlik yapan değişik yaş ve mesleklerden oluşan bir grup Lehrte Selimiye Camii'ni ziyaret etti. Hannover Polisi'nde Yabancılar Danışmanı Fulya Kurun’un girişimleriyle gerçekleştirilen ziyarette fahri hakimler din görevlisi Ramazan Yıldırım’dan cami ve islamiyet hakkında bilgi aldı.

Ramazan Yıldırım ”Yaklaşık dört aydır Lehrte’de görev yapıyorum. Camimize hemen her hafta grup olarak ziyarete gelenler var. Bu bizi memnun ediyor. Bu ziyaretlerde dinimizi anlatma fırsatını buluyoruz. Sorulan sorulardan da anlaşıldığına göre toplumda ön yargılar var. Bizim anlatımlarımız bu ön yargıların kalkmasına yardımcı olabilir. Ama günlük yaşantımımızda da bu önyargıların giderilmesi için çalışabiliriz. Aldığımız bilgiye göre, gençlere ceza olarak bir müddet derneklerde çalışma kararı veriyorlarmış. Cami derneğimizi de bu yüzden daha yakından tanımayı istemişler. Umarım, toplumsal bir görev de yapmış oluruz" dedi.

Her yerde anlatıyorlar
Dernek başkanı Günay Çınar da "Gerek Lehrte ve çevresinden, gerekse de eyaletin değişik bölgelerinden öğrenciler, papazlar, emeklilier, polisler hemen her kesimden birey veya grup olarak camimize ziyarete geliyorlar. Haftanın her günü gece geç saatlere kadar camimimizde din görevlimizin yanısıra, İslam Dini ve camiler hakkında DİTİB’in yaptığı seminerlerden sertifikalı gençlerimiz bulunmaktadır. Bu gençlerimiz sayesinde de ziyaretçilerimize bilgiler veriyoruz" diye konuştu.

Göçmenler Danışmanı Fulya Kurun ”Burası değişik gruplarla senede üç-dört kez geldiğim bir cami. Eyaletteki en güzel camilerinden biri. Getirdiğim her grup bana bunu söylüyor. Ayrıca, buraya getirdiğim her grup ,Lehrte’nin camisinin yanında misafirperverliğini de anlatmaktalar" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!