Facebook ve Twitter’dan Konsolosluk hizmeti

Güncelleme Tarihi:

Facebook ve Twitter’dan Konsolosluk hizmeti
Oluşturulma Tarihi: Nisan 04, 2012 17:31

DİTİB Merkez Camii’nde bilgilendirme toplantısı düzenleyen Düsseldorf Muavin Konsolosu Emrah Kurt, Facebook ve Twitter üzerinden gençlere daha hızlı ulaşabildiklerini söyledi.

Haberin Devamı

ALMANYA’NIN Duisburg DİTİB Merkez Camii'nde düzenlenen bilgilendirme toplantısında konuşan Düsseldorf Başkonsolosluğu'ndan Muavin Konsolos Hüseyin Emrah Kurt, Facebook ve Twitter üzerinden gençlere daha hızlı ulaşabildiklerini söyledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik ile Din Hizmetleri Ataşeleri'nin de hazır bulunduğu toplantı DİTİB Merkez Camii Başkanı Muhammed Al’ın açış konuşması ile başladı. Toplantıda vatandaşlara pasaport, askerlik, çifte vatandaşlık, emeklilik gibi konsolosluk işlemleri hakkında bilgi verildi.

Bilgilendirme toplantılarının düzenli olarak yapıldığını belirten Muavin Konsolos Hüseyin Emrah Kurt, konsolosluk ile vatandaşlar arasındaki iletişimin sağlam temeller üzerine oturması gerektiğini söyledi.

E-pasaport için son günü beklemeyin
E-pasaport'ta randevu alındığında bir hafta içinde pasaportların verilebildiğini belirten Kurt, “Eski pasaport sahipleri son günü beklemeden bir iki ay önceden başvurularını yapmalı. Öte yandan askerlik yasasında yapılan değişiklikle 21 gün Türkiye’ye gitme zorunluluğu kalktı. Buna karşılık ödenmesi gereken bedel 5 bin Euro'dan 10 bin Euro'ya çıktı. Bedeli 38 yaşına kadar taksitlendirmek mümkün. Eğitim ise başkonsolosluğumuzun öncelikli konularından. Anadil derslerini yakından takip ediyoruz. Vatandaşlarımıza daha seri ulaşabilmek için teknolojinin verdiği imkanlardan da faydalanıyoruz. Başkonsolosluğumuzun facebook ve twitter de hesapları var. Gençlere bu vasıta ile daha çabuk ulaşabiliyoruz. Yeni konsolosluk binasına taşınılmasına yönelik hazırlıklar devam ediyor. Yıl sonuna doğru taşınmayı arzu ediyoruz. Bu bina hepimizin gurur duyacağı bir başkonsolosluk binası olacak. Bizimle iletişim halinde olmaktan çekinmemelisiniz. Sizlerin her türlü sorunu bizi yakından ilgilendirir. Bunların çözümünde ilk akla gelmesi gereken adres konsolosluğumuz olmalı. Kapımız her zaman açık” dedi.

Yanlış haberler çıktı
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Ataşesi Mehmet Ardık da ikamet kaydı konusunda bilgi vererek, şunları söyledi: “Türkiye’de yeni sağlık sigortası 1 Ocak'ta yürürlüğe girdi. Yasaya göre Türkiye’de ikamet eden herkes, çalışsın veya çalışmasın genel sağlık sigortası kapsamına alındı. Türkiye'de emekli olan ya da çalışan bir kişi zaten sigorta kapsamında. Çalışmayanlar gelir testine tabi tutuluyor. Yurt dışında olan sizleri ilgilendiren bölüm ise, ikamet kayıtlarıyla ilgili. Son aylarda gazetelerde konuyla ilgili çok yanlış haberler çıktı. ‘Türkiye'de emekli olanlar eğer ikamet kayıtlarını güncelleştirmedilerse ceza ödeyecekler, aylıklarından prim kesilecek' şeklinde duyuruldu. Bunlar yanlış. Emekliyseniz zaten sigortanız var. Burada söz konusu olan sigortası olmayanları yeni yasa kapsamına almak. Kimi ilgilendirir bu konu? Almanya'da çalışan bir kişi gitmiş Türkiye’de ikamet kaydı yaptırmış, orada oturuyor gözüküyor. Sosyal güvenlik kurumu da bunu yurt dışında oturduğunu bilmediği için, sağlık sigortasına dahil etmek için yazı çıkardı. Bu kişiler konsolosluklara gidip yurt dışında olduklarını bildirmek zorundalar. Bu bilgi ulaşınca da gönderilen yazı hükümsüz olacak. Sosyal güvenlik kurumundan yazı almayanların bir işlem yapmasına ise zaten gerek yok.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!