Facebook’a ‘Tatildeyim’ diye yazmayın

Güncelleme Tarihi:

Facebook’a ‘Tatildeyim’ diye yazmayın
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 09, 2012 10:25

Almanya’da her yıl okulların tatile girmesi ve izin dönemi nedeniyle tatile çıkacakları hırsızlık konusunda uyaran Alman polisi, bu yıl da tatilcileri alınacak önlemler konusunda bilgilendirdi.

Haberin Devamı

Özellikle okulların tatile girdiği dönemde hırsızlık olaylarının arttığına dikkati çeken polis, bu yılki uyarılarına Facebook ve benzeri sosyal paylaşım sitelerine yazılan, ‘Tatildeyim’ mesajlarını da ekledi. Polis, bu tarz sitelere yazılan tatile nereye ve ne zaman gidileceği, ne kadar kalınacağı gibi bilgilerin hırsızlara davetiye çıkardığını kaydetti.

Alınacak önlemler

Alman polisi tatil döneminde alınacak önlemler konusunda şu tavsiyelerde bulundu:

Evden çıkmadan önce, bodrum kat da dahil tüm kapı ve pencereleri kontrol ederek kilitleyin.
Dışarıda bulunan bahçe mobilyası, merdiven, çöp kutuları gibi binaya tırmanmaya yardımcı olabilecek malzemeleri içeriye alın. Bahçe aletleri, tamir araç gereçleri gibi malzemeleri dışarıda bırakmayın.
Uzun süre tatilde olacaksanız, bahçenizdeki çimlerin biçilmesi, çiçeklerin sulanması gibi konularda birilerini görevlendirin.
Evin anahtarlarını asla girişte bir yere saklamayın. Kapıyı iki kere kilitleyin.
Değerli eşyaları evin içinde kolayca ulaşılabilecek yerlerde bırakmayın.
Tanımadığınız kişilere ya da telesekreter mesajlarına tatile çıktığınızı söylemeyin.
Facebook gibi sosyal paylaşım sitelerindeki hesaplarınıza kesinlikle, ‘Tatildeyim. Şu kadar kalacağım’ gibi mesajlar yazmayın.
Abone olduğunuz gazete ya da dergileri tatil boyunca iptal etme ya da başka adrese yönlendirmeyi seçin. Uzun süre dolu kalan posta kutuları hırsızlar için işaret olabilir.
Jaluzi, kepenk ya da panjurların uzun süre kapalı kalmamasına dikkat edin. Komşunuza ya da güvendiğiniz bu kişiye posta kutunuzun boşaltılması, jaluzi, panjur ve ışıkların belli saatlerde ara sıra açılması için ricada bulunun.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!