Eyaletler arasındaki uçurum

Güncelleme Tarihi:

Eyaletler arasındaki uçurum
Oluşturulma Tarihi: Nisan 07, 2011 21:23

Almanya'da birçok meslek dalında verilen maaşların kenten kente de farklılıklar gösterdiği ve hatta bazı kentlerde maaşlar arasında uçurumlar bulunduğu tespit edildi.

Haberin Devamı

Bild Gazetesi'nde çıkan haberde çalışanlara en çok maaşın verildiği kentin Frankfurt olduğu belirtildi. Frankfurt kentinde bir çalışanın diğer kentlere oranla yüzde 15 oranında daha fazla kazandığı, Doğu Almanya'da ise Cottbus ya da Schwerin kentlerinde çalışanların yüzde 25'lik bir orana kadar Allmanya ortalamasından daha az maaş aldığı kaydedildi.

BÜYÜK FİRMALAR FAZLA MAAŞ VERİYOR
Almanya'da 90 kentte 300 bin maaş bilgilerini inceleyen maaş bilgi merkezi "PersonalMarkt"ın araştırmacısı Heike Friedrichsen, çalışanlarına yüksek ücreti genelde büyük şirketlerin verdiğini, büyük firmaların da büyük kentlerde kurulu olmasının kentler arasındaki maaş farklarına yol açtığını söylüyor. Almanya genelinde bir şantiye şefinin ortalama brüt maaşı 3707 Euro olarak belirlenirken, bu rakam Frankfurt'ta 4263 Euro'ya kadar çıkıyor, fakat Erfurt'ta 2903 Euro'ya kadar düşüyor. Almanya genelinde bir sekreter ortalama 2547 Euro brüt maaş alırken, Frankfurt'ta bu 2929 Euro, Dresden'de 2175 Euro olarak belirtiliyor. Bir hemşirenin ortamala maaşı 2474 iken Frankfurt'ta 2845, Leipzig'de 2051 Euro.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!