Evlatlarına kavuştular

Güncelleme Tarihi:

Evlatlarına kavuştular
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 07, 2006 00:00

Yanlış bir imza yüzünden çocuklarının velayetini gençlik dairesinin görevlendirdiği bir Alman aileye veren İlhami-Yasemin Atak çifti Eyalet Yüksek Mahkemesi´ne kadar giderek haklarını arayarak çocuklarına tekrar kavuştular.

Haberin Devamı




Hukuk Zaferi
Almanya´nın Pinneberg kentinde yaşayan İlhami-Yasemin Atak çifti öz çocuklarına kavuşabilmek için başlattıkları hukuk mücadelesini kazandılar. Semih (8), Melih (5) ve 3 yaşındaki ikizler Mert ve Melis isimli çocukları olan Çanakkaleli çift, anne Yasemin’in geçirdiği depresyon hastalığı yüzünden hastaneye yattığı için Pinneberg Gençlik Dairesi´nden bakıcı yardımı istediler. Dairenin görevlendirdiği kardeş olan iki Alman kadın ücret karşılığı ikizlere bakmaya başladılar.

Çocuklar gösterilmedi

Önce Atak çiftinin evinde çocuklarla ilgilenen Alman kadınlar, daha sonra çocuklara kendi evlerinde bakmaya başladılar. Atak çifti gençlik dairesinde anlamadıkları bir belgeyi imzaladıktan sonra çocuklarını görme hakkı kısıtlandı. İmzaladıkları belgeyle ikizlerin velayet haklarını gençlik dairesine verdiklerinin geç farkına varan çift, avukat Mahmut Erdem’in aracılığıyla evlatlarını yanlarına almak için hukuk mücadelesine girdiler.

Pinneberg Yerel Mahkemesi "çocukların sağlıklı büyümesi için Atak Ailesi´nin ortamının uygun olmadığını" ileri sürerek gençlik dairesini haklı çıkardı. Atak Ailesi´nin eski sorunlarının olmadığını ve Yasemin Atak’ın iyileştiğini doktor raporlarıyla belgelemesi üzerine Eyalet Mahkemesinde görülen davada mahkeme Mert ve Melis´in velayetinin tekrar öz anne ve babasına verilmesini karalaştırdı.

Karar temyiz edildi

Ancak Gençlik Dairesi karara uymayarak çocukları Alman kadınların yanında bırakınca Atak Ailesi, davayı Yüksek Eyalet Mahkemesi´ne götürdü. Yüksek Mahkeme çocukların derhal aileye teslim edilmesine kararlaştırdı ve çocuklar aileye teslim edildi.

Baba İlhami Atak, "Zor dönem geçirdik. Eşim hastaydı. Gençlik Dairesi´nden yardım istedik ama az kalsın çocuklarımızı kaybediyorduk. Gençlik Dairesi´nin görevlendirdiği kadınlar çocuklara iyi baktılar. Onları suçlamıyoruz. Ama bizim geçici yardım talebimiz ebedi çocukların bizden koparılma aşamasına geleceğini hiç düşünmedik.

Kendi çocuklarımızı göremez olduk. Şimdi tekrar çocuklarımıza kavuşmanın sevincini yaşıyoruz. Attığımız bir yanlış imza başımıza büyük sorunlar açtı. İnsanın kendi çocuğu için mahkemede dava açmasını aklımızın ucundan bile geçiremezdik" dedi.

Kemal DOĞAN / PİNNEBERG

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!