Evde eğitim projesi

Güncelleme Tarihi:

Evde eğitim projesi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 21, 2011 14:54

Offenbach kentinde okul öncesi çocuklar için eğitim projesi başlatıldı. Proje çerçevesinde eğitimciler evlere giderek çocukları ve aileleri okula hazırlayacak.

Haberin Devamı

Almanya'da Offenbach kenti belediye başkanı Birgit Simon (Yeşiller), Frankfurt'taki Eğitim ve Kültür Derneği (Kubi), Kızılhaç ve İnternationale Bund (İB) adlı kurumlarla bir eğitim projesi başlattıklarını söyledi.

Simon "Bu proje ile okul öncesi çağda çocukları olanlara, çocuklarının eğitimleri ile ilgili olarak evlerinde kurslar veriyoruz. Türkler projeye destek veriyor. Türkler uyuma açık" dedi. Offenbach kentinde doğum oranının Almanya geneline oranla yüksek olduğuna işaret eden belediye başkanı, "Her yıl yeni bir kreş açıyoruz. HİPPİ projesi ile 2-4 yaş arası okul öncesi çocukları olanları evlerinde ziyaret ederek yetiştirdiğimiz eğitmenler aracıyla çocukları ve aileleri okul hayatına hazırlıyoruz. Belediyemiz bu proje için 135 bin Euro ayırdı. Üç çocuk annesi olarak okul çağında çocuklarla ilgilenmenin zorluğunu biliyorum. Bu projenin çocukların eğitimlerine katkı sağlayacağından eminim" dedi.

KUBİ Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Arif Arslaner ve proje koordinatörü Nilgün Burghardt, Offenbach'ta KUBİ olarak 40 aileye ulaşacaklarını belirterek "Amaç çocukların ve ailelerin okul hayatına hazırlanması. Böylelikle çocuklar okula başladıklarında yaşıtları ile eşit eğitim imkanlarına sahip olacaklar" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!