Euro-Türk'ün onur günü

Güncelleme Tarihi:

Euro-Türkün onur günü
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 15, 2009 10:37

Türkiye Büyük Millet Meclisi Üstün Hizmet Ödülü alan Ordinaryus Profesör Oktay Tabasaran, Prof. Dr. Yaşar Bilgin, Prof. Onur Güntürkün ile işadamı Vural Öger Avrupalı Türkler'in gururu oldu.

Haberin Devamı

TÜRKİYE Büyük Millet Meclisi (TBMM) Üstün Hizmet Ödülleri önceki Ankara'da yapılan törenle sahiplerini buldu. Aralarında Ordinaryus Profesör Oktay Tabasaran, Prof. Dr. Yaşar Bilgin, Prof. Onur Güntürkün ile işadamı Vural Öger'un bulunduğu 68 kişi ve kuruluş ödüllendirildi.

TBMM Başkanı Köksal Toptan, milli iradenin yaşam bulduğu TBMM’nin milletten aldığı büyük sorumluluğun bilinciyle, yardım ve hizmet faaliyetleri içerisinde olan vatandaşları desteklediğini belirterek, ”Milletimize hizmet için servetlerini, kazançlarını harcayan siz değerli insanlara bu ödülleri gururla ve onurla veriyoruz” dedi.

Minnetarlığın ifadesi

Üstün Hizmet Ödül töreninin, hayırseverlerin ve seçkin sivil toplum örgütlerinin toplumsal sorumluluk bilinciyle üstlendikleri rollere devlet ve toplum olarak duyulan saygının ve minnettarlığın ifadesi olduğunu kaydeden Toptan, başkalarının dertleriyle dertlenmek, komşusunu düşünmek, yetimi, aç ve fakiri gözetmek, eğitimi yüce bilmek ve toplumsal ilerlemeye katkı sağlamak gibi hasletlerin, milletin en temel özellikleri olduğunu ifade etti.

Kimler aldı


TBMM Başkanı Toptan, konuşmasının ardından, Başkanlık Divanı'nın değerlendirmesi sonucunda ödüle değer görülen 6’sı dernek ve vakıf, 62’si sivil toplum ve şahıs olmak 68 kişi ve kuruluşa Üstün Hizmet Ödülü verdi. Almanya’da yaşayan doktor Yaşar Bilgin ve Bochum Üniversitesi Öğretim Üyesi ortopedik engelli Prof. Dr. Onur Güntürkün de ödülünü Toptan’dan aldı. Güntürkün, ödülünün kendisine değil, bilime verildiğini kaydederek, bilim ile uğraşmanın kutsal olduğunu vurguladı. İşadamı Vural Öğer, Avrupa Parlamentosu'nun aynı gün Strasbourg’da yapılacak bir başka ödül törenine de davet edildiğini, ancak TBMM’de olmayı tercih ettiğini ifade etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!