Euro-Türk’e 3 vaat

Güncelleme Tarihi:

Euro-Türk’e 3 vaat
Oluşturulma Tarihi: Nisan 02, 2011 15:18

Halkın Sesi Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Avrupalı Türkler’eyönelik şu üç vaatte bulundu: Güçlü Türkiye hissi... Oy hakkı... Eğitim-sağlık...

Haberin Devamı

SAADET Partisi’nde ayrılıp geçen yılın kasım ayında Halkın Sesi Partisi’ni (HAS) kuran Numan Kurtulmuş, Türkiye’den Almanya’ya göçün 50. yılı dolayısıyla çıktığı Almanya gezisi kapsamında, Avrupa Hürriyet Gazetesi’nin Mörfelden- Walldorf’taki baskı tesislerini de ziyaret etti. HAS Parti Lideri Kurtulmuş ve beraberindeki heyeti kabul eden Doğan Media İnternational Genel Müdürü Sevda Boduroğlu ve Yurtdışı Yayınlar Yönetmeni Halit Çelikbudak, Hürriyet’in yurtdışı baskıları ve tesisler hakkında bilgiler verdi.

Avrupa’da büyük Türk kitlesi var
Ziyaret sırasında tesislerimizi gezen ve çalışanlarla da görüşen HAS Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, “Yıllardır Avrupa’ya gidip geliyorum. Burada, istihdam, eğitim, dil, oy hakkı gibi konularda ciddi sorunları olan ve Türkiye’ye kesin dönüş yapma sevdasından vaz geçmiş büyük bir Türk kitlesi var. Her neslin sorunu farklı. Ancak sevindirici olan bardağın dolu tarafıdır. Sayıları her geçen gün artan bir işadamı kitlesi ve Alman üniversitelerinde okuyan 35 bine yakın Türk öğrenci kitlesi var. Bu da sevindirici” diye konuştu.

Türkiye’de 12 Haziran’da yapılacak genel seçimlere değinirken üçü Avrupalı Türkler’e yönelik olmak üzere altı vaatte bulunan HAS Partisi Lideri Kurtulmuş, şunları söyledi:

Anavatanla kuvvetli bağ
“Türkiye’nin demokratikleşmesi için yeni bir Anayasa hazırlayacağız. Ekonomik restorasyona ilişkin çalışmalarımız olacak. Türkiye’nin birikmiş olan sosyal ve adaletle ilgili sorunlarını çözeceğiz. Avrupalı Türkler’e yönelik yapacağımız çalışmalarla, arkalarında büyük ve güçlü bir Türkiye hissi ve desteği vereceğiz. Türkiye ile bağları kuvvetlendirmek için Avrupalı Türkler’e oy hakkı vermek ve anavatanla ticari ilişkileri geliştirmek için çalışmalar yapacağız. Ayrıca Avrupalı Türkler’in sağlık, eğitim gibi günlük hayatlarında karşılaştıkları sorunlarını da çözmelerine yardımcı olacağız.”

Avrupalı Türkler oy kullanmalıydı
Halkın Sesi Partisi Lideri Kurtulmuş, yurtdışında yaşayan Türkler’in oy hakkıyla ilgili olarak da, “Bu seçimlerde, Avrupalı Türkler oy kullanabilmeliydi. Zira 1995 yılında Anayasa değişikliği yapılmasına rağmen, hukuki altyapı oluşturulmadığı için, oy hakkı konusunda ilerleme kaydedilmedi” diye konuştu. Özellikle 11 Eylül terör saldırısından sonra tüm dünyada ve özellikle Avrupa’da İslamofobi’nin yayılmaya başladığına işaret eden Kurtulmuş, “Almanya’da yabancı düşmanlığı ile birlikte katmerleşen İslamofobi’ye karşı Alman tarafı engelleyici tedbirler almalı. radaki Türk varlığı, doğu-batı geriliminin azaltılmasında katkı sunabilir” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!