Euro krizini AB hükümeti çözer

Güncelleme Tarihi:

Euro krizini AB hükümeti çözer
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 14, 2012 10:31

Alman Sosyal Demokrat Parti Genel Başkanı Sigmar Gabriel, Euro krizinin aşılması için çözümün Avrupa Parlamentosu’nun seçeceği bir AB hükümetinde olduğunu savundu.

Haberin Devamı

ALMANYA’da ana muhalefet partisi SPD Genel Başkanı Sigmar Gabriel, önceki akşam Alman İkinci Televizyonu’nda yayınlanan ‘Yaz Söyleşisi’nde, “Euro bölgesinde tam bir ‘Euro anarşisi’ yaşanmaktadır. Bunun önüne geçilmesi için ortak bir ekonomi ve bütçe politikası izlenmesi kaçınılmazdır. Biz mali piyasaların istedikleri gibi hareket etmesine ve demokrasiyle istedikleri gibi oynamalarına daha fazla seyirci kalamayız” dedi.

Bu sorunun ancak Avrupa Parlamentosu tarafından seçilecek bir AB Hükümeti tarafından çözülebileceği görüşünü savunan Gabriel, Alman hükümetini Euro bölgesinde yaşanan krizin atlatılması için gereken çabayı göstermemekle suçladı.

Aday isimleri geliyor
Gelecek yıl yapılacak genel seçimlere de değinen Sigmar Gabirel, partisinin başbakan adayı kararını ocak ayı başlarında Aşağı Saksonya Eyaleti’nde yapılacak Eyalet Parlamentosu seçimlerinden sonra açıklayacağını söyledi. Genel başkanın yaptığı bu açıklamasına rağmen SPD’de başbakan adayı tartışmaları durmadı.

Gabriel’in yanı sıra eski Federal Maliye Bakanı Peer Steinbrück ile eski Federal Dışişleri Bakanı Frank- Walter Steinmeier’in SPD’nin başbakan adayı olması için öneriler gelmeye başladı. Bakanlığı döneminde Steinbrück’ün sözcüsü olarak görev yapan Schleswig- Holstein Eyalet Başbakanı Thorsten Albig, Frank-Walter Steinmeier’in başbakan adayı olmasını önerdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!