Güncelleme Tarihi:
Estetik operasyonların en fazla yapıldığı Avrupa ülkeleri arasında Türkiye, Almanya’dan sonra ikinci sırada yer alıyor. Türkiye, dünya genelindeyse dokuzuncu oldu.
Uluslararası Estetik Plastik Cerrahlar Birliği’nin (ISAPS), estetik cerrahi açısından önemli bir yere sahip olan 25 ülkede yaptığı “ISAPS Bienal Küresel Anketö adlı araştırmanın sonuçları ilginç veriler ortaya koydu.
ABD, en fazla estetik ameliyatların yapıldığı ülke olarak liderliğini sürdürürken, estetikle çok fazla bağdaştırılmayan ülkelerin de öne çıkmaya başladığı görülüyor.
Deutsche Welle’nin bu konudaki haberine göre, Suudi Arabistan, 23’üncü sırada yer alarak göze çarpan ülkeler arasında. Avrupa genelinde ise Almanya birinci sırada yer alırken, onu Türkiye izliyor. Türkiye, çoğu Avrupalının başta saç ektirme olmak üzere çoğu estetik operasyonda tercih ettiği ülkelerin başında geliyor. Türkiye, dünya genelindeyse dokuzuncu sırada bulunuyor.
TREND: LİPOSUCTİON
Son on yıldır göğüs büyütme, en popüler operasyonlar arasındaydı. Ancak son araştırma, yeni bir trendin ortaya çıktığını gösteriyor.
ISAPS’ın araştırmasına göre, Liposuction (yağ aldırma) tüm cerrahi operasyonlar arasında yüzde 18’lik bir paya sahip ve lider konumunda. Liposuction’ın ardından yüzde 17 ile göğüs büyütme, yüzde 13,5 ile göz kapağı estetiği, yüzde 9,4 ile rinoplasti (burundaki şekil bozukluklarının düzeltilmesi için yapılan estetik cerrahi) ve yüzde 7,3 ile abdominoplasti (karın germe estetiği) geliyor.
Kozmetik cerrahisindeki yenilikler ve daha ucuz tedavi isteği gibi nedenlerle, estetik cerrahlar tarafından yürütülen bıçaksız estetik işlemleri, cerrahi işlemleri geçti. En çok tercih edilen beş bıçaksız estetik işlem şöyle: Toksin ve nöromodülatör enjeksiyonu (Botoks) (yüzde 32,7), hiyalüronik asit enjeksiyonu (yüzde 20,1), lazer epilasyon (yüzde 13,1), otologöz yağ transferi (bir hastanın vücudunun bir bölümünden alınan yağın başka bir bölüme transfer edilmesi) (yüzde 5,9) ve lazer tedavisi (yüzde 4,4).
Bıçaksız estetik işlemlerin en fazla uygulandığı ülkelerin ise, İngiltere, Brezilya, Meksika ve Çin’in olduğu belirlendi.