‘Esnafımız bu krizi atlatacak’

Güncelleme Tarihi:

‘Esnafımız bu krizi atlatacak’
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2022 11:50

Nürnberg Türk İnisiyatifi (TİN), Orta Frankonya Esnaf ve Zanaatkârlar Odası Başkanı Thomas Pirner ile ‘Kriz ve Vasıflı Eleman Eksikliği Zamanlarında Esnaf ve Zanaatkarların Geleceği’ başlıklı bir program düzenledi.

Haberin Devamı

PROGRAMIN açılış konuşmasını TİN Sözcüsü ve Ekonomist İsmail Akpınar yaptı. Akpınar, Almanya’nın içinde bulunduğu koronavirüs salgını ve savaş kaynaklı ortaya çıkan enflasyon ile ekonomideki son durumu özetledi. Esnaf ve Zanaatkârlar Odası Başkanı Pirner ise esnaf ve zanaatkârların bu krizde zor durumda bulunduğunu belirterek, bundan önceki ekonomik krizlerde olduğu gibi meslektaşlarının bu durumu atlatacaklarına emin olduğunu söyledi. Bavyera’daki zanaatkârların yüksek kaliteli iş çıkardıklarını belirten Pirner, bu kalitenin ileriye yönelik devam etmesi için yurt dışından gelen uzman ve kalifiye işçilerin de aynı standardı sağlamaları gerektiğini söyledi. Pirner, toplantıya katılan 70’ yakın esnaf, zanaatkâr, teknik uzman ve akademisyen tarafından kendisine yöneltilen soruları da cevapladı.

‘Esnafımız bu krizi atlatacak’

Nürnberg Başkonsolosu Serdar Deniz

Haberin Devamı

Bavyera ile Türkiye’nin ekonomik ve ticari ilişkilerinden bahseden Nürnberg Başkonsolosu Serdar Deniz ise Türk esnaf, zanaatkâr, iş insanı ve eğitimli personelin Almanya ekonomisine sağladığı yüksek katkıları anlattı. Toplantıya, Nürnberg’in başarılı doktorlarından İsmail Baloğlu’nun yanı sıra, TİN İstişare Kurulu Başkanı Süleyman Karaaslan, DİTİB Nürnberg Başkanı Hasan Aslan, UİD Kuzey Bavyera Bölge Başkanı Yılmaz Deliduman ve MÜSİAD Nürnberg eski Başkanı Emin Bayram da katıldı.

‘Esnafımız bu krizi atlatacak’

‘Esnafımız bu krizi atlatacak’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!