Eşli ziyarete şov eleştirisi

Güncelleme Tarihi:

Eşli ziyarete şov eleştirisi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2010 11:10

Muhalefetin yanı sıra küçük ortak FDP de Federal Savunma Bakanı Karl-Theodor zu Guttenberg'in eşiyle birlikte Afganistan'daki Alman askerleri ziyaret etmesini eleştirdi. Bakan zu Guttenberg “Ben doğru olduğunu bildiğim şeyi yaparım” diyerek eleştirileri geri çevirdi.

Haberin Devamı

FEDERAL Savunma Bakanı Karl-Theodor zu Guttenberg'in eşi Stephanie'yle birlikte Afganistan'daki Alman askerleri ziyaretine muhalefet partilerinin yanı sıra küçük ortak Hür Demokrat Parti'den (FDP) de eleştiriler geldi.

FDP savunma politikası sözcüsü Elke Hoff, özellikle Alman televizyonlarının şov programı sunucusu Johannes B. Kerner'in de heyette yer almasına ve orada bir şov programının kayıtlarının yapılmasına tepki gösterirken, “Alman askerlerin şu anda ihtiyacı olan en son şey şovdur. Bakan zu Guttenberg bu gibi davranışlardan kaçınmalıdır. Bunun yerine askerlerin eğitimi ile araç ve gereç eksikliklerinin en kısa zamanda giderilmesi için çaba göstermelidir” dedi. Anamuhalefet Sosyal Demokrat Parti (SPD) Genel Başkanı Sigmar Gabriel, Bakan zu Gutterberg'i kendisini ön plana çıkarmak için Alman askerleri kullanmakla suçladı. Sol Parti Meclis Grup Başkanı Gregor Gysi de “Şov yapılacak en son ülke Afganistan'dır” diyerek Federal savunma Bakanı'nın tutumuna sert tepki gösterdi.

DOĞRU BİLDİĞİMİ YAPARIM

Bakan zu Guttenberg ise kendisine dönük eleştirilerin yersiz oludğunu söyledi. Daha önceki dönemlerde de muhalefetin benzer eleştirilerde bulunduğunu hatırlatan zu Guttenberg, “Ben askerlerin zor koşullar altında yaptıkları görev için hak ettikleri saygıya dikkat çekmek için doğru bildiğim herşeyi yaparım” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!