Eskişehirliler buluştu

Güncelleme Tarihi:

Eskişehirliler buluştu
Oluşturulma Tarihi: Mart 19, 2011 12:17

Frankfurt Hırdavat Fuarı'na gelen Eskişehir heyeti çevrede yaşayan hemşerileriyle kucaklaştı. Frankfurt Saalbau Gutleut'ta buluşup hasret gideren Eskişehirliler, bol bol sohbet etti.

Haberin Devamı

Almanya'nın dört bir yanında yaşayan Eskişehirliler Frankfurt'ta buluştu. Avrupalı Eskişehirliler Derneği'nin organize ettiği gecede buluşan Eskişehirli hemşeriler, birbirleriyle kucaklaşıp hasret giderdi. Gecede hazır bulunan Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Harun Karacan "Yatırımlarınızı kentimize yapınız. Güzel Eskişehir'imiz ekonomisiyle de dahada güçlü bir kent olsun" dedi. 20 kişilik Eskişehirli iş adamları ile birlikte geldiği Hırdavat Fuarı'dan geceye katılan Eskişehir Ticaret Odası (ETO) Başkanı Harun Karacan, "Böyle bir güzel gece hazırlayarak, birbirimizle buluşturan siz Avrupalı hemşerilerimizi kutluyorum. Eskişehir'den kopup buraya gelen ve yaşadıkları ülkeye mükemmel bir şehirde uyum sağlayan vatandaşlarımızla gurur duyuyorum. Avrupa'da yaşayan Eskişehirliler farklılık ve kültürlerini koruyarak buraya entegre olmuşlar. Bu çok önemli. Buradaki birlik ve beraberlikten çok etkilendik. Böyle bir birliktelik Eskişehir'de de yok ” diye konuştu.

YYARDIM VE YATIRIMLAR SÜRECEK
Frankfurt Saalbau Gutleut'ta geceyi düzenleyen Avrupalı Eskişehirliler Derneği'nin Başkanı Adnan Erden'in etkinliğe katılanlara gönderdiği 'Hoşgeldiniz' mesajının okunmasından sonra söz alan Başkan Yardımcıları Mehmet Eser ve İbrahim Ekin, "Eskişehir'den Avrupa'da yaşayan binlerce insan var. Ancak arada iletişimi sağlayacak bir sivil toplum örgütü yoktu. Biz bu boşluğu gördük ve ilk adımı attık. Ve birlik ve beraberlik içinde doğup büyüdüğümüz yere gerekli olan yardım ve yatırımlar yapıyoruz, gelecekte de yapacağız da" dediler.

BİRLİK VE BERABERLİK
Geceye katılan Frankfurt Başkonsolosluğu Muavin Konsolos Ömer Bedir'de birlik ve beraberlikle çok iyi işler yapılabileceğini görmekten mutlu olduklarını söyledi. Gecede Eskişehir'in doğa ve tarihi güzelliklerinin yanı sıra sanayi alanındaki başarılı çalışmalarınıda gösteren slayt gösterisi sonrası davetlilere yemek ziyafeti verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!