Esenler otogarını su bastı Yeni

Güncelleme Tarihi:

Esenler otogarını su bastı Yeni
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2009 17:12

İstanbul'da etkili olan sağanak yağış, su baskınlarına yol açıyor. Sağanak yağmur nedeniyle Büyük İstanbul Otogarı'nın Esenler girişi su altında kaldı.

Haberin Devamı

Yağmur sularının aktığı kanalizasyon sistemi üzerindeki rögar kapakları patladı. Kanalizasyonun taşıyamadığı yağmur suyu otogarın bodrum katını doldurdu. Yağmur suyu 1 metreye kadar ulaştı. Park halindeki otobüsler farlarına kadar suya gömüldü. Bodrum katındaki şehirlerarası çalıştırılan otobüs ve kamyonlar kurtarılamadı. Yağmur sularının bastığı yere ancak botlarla girilebildi. Çevredeki esnaf, otobüslerde şoför ya da muavinlerden uyuyanların olabileceğinden endişe ettiklerini söyledi.

Dükkanı su altında kalan tamirci Hüseyin Süskesen ve Tahsin Tarı, suyun kanalizasyon kapaklarından birden fışkırdığını, bir müddet sonra ikinci bir patlama sesi duyduklarını ve suların tekrar yükseldiğini söyledi. Dükkanı sular altında kalan bir kişi “Çalışıyorduk, birden sular yükseldi. Toprağın çökmesi akışı engelledi, belediyenin botları bizi kurtardı. Bot ile kurtarılan 70 kişiyiz. Maddi zararımız çok. Tam belli değil, su çekilince bakacağız" dedi.

KOLLEKTÖR TIKANDI

Otogar’ın Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Tekin de "Etkili yağış değil, etkili yağış burada yıllardan beri oluyor. Can kayıpları yaşanan bir an önceki felakette bile burada sorun yaşanmadı. Bugünkü neden, Terazidere bölgesindeki Ayvalıdere kollektörünün tıkanmasından kaynaklanan bir sebep. Yolcuların sevkinde de bir problem yok. Ancak tıkalı olan yer açılmadığı sürece bu problem yaşanacağa benziyor. İSKİ Ayvalıdere Kollektörü diye adlandırıyor. Otogarın altından geçen büyük kanallar var. Otogar dışındaki bir bölgedeki çökmeden bahsediliyor. Can kaybı söz konusu değil" dedi.

Yağmur O-1 Karayolu'nun Kumburgaz Mevkii’nde de su baskınına neden oldu. Edirne yönüne ulaşım 2 saat ancak tek şeritten yapıldı. Yolda bazı araç sürcüleri mahsur kaldı. Mahsur kalan araçlar itfaiye ekiplerin çalışmasıyla kurtarıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!