Ertuğ: “Merkeze kaymak sağa kaymak demektir”

Güncelleme Tarihi:

Ertuğ: “Merkeze kaymak sağa kaymak demektir”
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2011 21:42

AP milletvekili İsmail Ertuğ, Sarrazin'i ihraç etmeyen partisini eleştirirken, Sarrazin'in avukatı ise uyumun önündeki engelin Türk politikası olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Avrupa Parlamentosu SPD Milletvekili İsmail Ertuğ, Thilo Sarrazin'i ihraç etmeyen partisini eleştirdi. İsmail Ertuğ, SPD'nin sağa kayarak, merkezi bulmaya çalıştığını belirtti.

SPD'nin Uzlaşma Komisyonu'nda Sarrazin'in avukatlığını üstlenen Klaus von Dohnanyi ise Türk politikasını uyum karşıtı olmakla suçladı. Spiegel'e makale yazan Dohnanyi, “Hedef Sarrazin olmamalı, onun yerine uyum karşıtı olan Türk politikası olmalı” dedi.

AP milletvekili İsmail Ertuğ, partisinin artık tamamen toplumun „ortasına“ kaymış durumda olduğunu belirtirken, “SPD'nin Schröder'den bu yana toplumun 'ortasındakilerini' seçmen olarak kazanmaya çalışması, ırkçı Sarazzin'in partiden ihracındaki basiretsizlikleriyle iyice gün yüzüne çıkmıştır” dedi. Sol partinin merkeze kaymasının sağa kaymak anlamına geleceğini kaydeden Ertuğ, “Seçim korkusuyla ilkelerini ve inandıklarını ayaklar altına aldıran bir parti denizde pusulası olmayan bir gemiye benzer” dedi. Ertuğ, "Maalesef benim partimde toplumun nasıl şekillenmesi gerektiğini tam olarak kavrayamamış olan insanlar var. SPD, sosyal, eğitim ve sendikal politikalarda ne kadar doğru adımlar atsa da uyum konusunda o kadar şaşkın bir resim çizmekte" dedi.

TÜRK POLİTİKASI SUÇLU
Sarrazin'in avukatı Klaus von Dohnanyi ise Spiegel dergisine yazdığı makalede, Sarrazin'in tezlerini savunurken, uyumdaki sorunların nedenini Türk politikasına bağladı. Sarrazin'in Müslümanların uyum sağlayamamasındaki ana nedeni kültürel olarak gördüğünü belirten Dohnanyi, “Bu nedenle hedef o olmamalı onun yerine uyum karşıtı olan Türk politikası olmalı” dedi. SPD yönetimini de eleştiren Dohnanyi, “SPD'li yöneticiler, üyeleriyle konuşmak yerine onu bitirmek istediler” dedi. SPD yönetiminin, Sarrazin'in tezlerini ciddiye alması gerektiği tavsiyesinde bulunan Dohnanyi, “Ancak insanlar arasında farklı yeterlilik olduğunun bir gerçeklik olarak kabul edenler, yetersiz olanlara karşı adil davranabilir” dedi. Dohnanyi, yeterliliğin bir çok nedeni olabileceğini ve bunun arasında genetik ve eğitimin de yer aldığını söyledi.

GABRİEL SESSİZLİĞİNİ KORUYOR
Öte yandan SPD yönetimi ise, Sarrazin'in ihraç edilmemesinden sonra kendilerine yönelik parti içinden gelen eleştiriler karşısındaki suskunluğunu bozmadı. Paskalya tatili sonrası ilk kez parti yönetiminin biraraya gelerek konuyu ele alması bekleniyor. Ancak Sarrazin'in ihraç edilmesini isteyen ve daha sonra ihraç başvurusunu geri çeken genel Başkanı Sigmar Gabriel'in konuyla ilgili somut bir açıklama yapmaması dikkat çekti. Parti içinde, sadece genel sekreter Andrea Nahles'in Sarrazin kararıyla ilgili açıklamada bulunmasının kabul edilemeyeceği yönünde tepkiler olduğu kaydedildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!