Erken emekliliğe tepki

Güncelleme Tarihi:

Erken emekliliğe tepki
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2005 00:00

FDP, hükümet değişikliğinden sonra bazı bakanlıklardaki memur konumundaki müsteşarların erken emekliye sevk edilmesini eleştirdi.

Haberin Devamı

Almanya\'da hükümet değişikliğiyle birlikte bazı bakanlıklarda görevli memur konumundaki müsteşarların erken emekliye sevk edilmesi hem Hür demokrat parti (FDP) hem de Alman Vergi Mükellefleri Birliği tarafından eleştirildi.

Mali boyutu açıklansın

Hıristiyan Demokrat/Hıristiyan Sosyal Birlik Partileri (CDU/CSU) ile Sosyal Demokrat Parti\'nin (SPD) oluşturduğu koalisyon hükümetinin şimdiye kadar 10 müsteşarı erken emekliye sevk etmesine en yoğun tepki FDP\'den geldi.

FDP\'li bütçe politikası uzmanı Jürgen Koppelin, SPD\'li müsteşar Peter Ruhenstroth-Bauer\'in CDU\'lu Federal Aile Bakanı Ursula von der Leyen, sosyal demokrat müsteşar Wolf-Michael Catenhusen\'in de CDU\'lu Federal Bilim ve Eğitim Bakanı Anette Schavan tarafından kapının önüne konulduğuna dikkat çekerken, SPD\'li Federal Ulaştırma Bakanı Wolfgang Tiefensee\'nin kendi partisinden olan Ralf Nagel ile Thilo Braune\'yi daha emekliliklerine yıllar olduğu halde erken emekliye sevk etmesini anlamanın mümkün olmadığını söyledi. Jürgen Koppelin, hükümete erken emekliliğe sevkin mali boyutunu kamuoyuna açıklama çağrısında bulundu.

Bakanlık tazminatı

Erken emekliye sevk edilen müsteşarların aktif görevleri sırasında 10 bin 815 Euro aylık ve 512 Euro da \"bakanlık tazminatı\" aldığı belirtildi. Bu durumda olanlara 3 ay boyunca tam aylıklarının ödeneceği ve daha sonraki 3 yıl boyunca da aktif görevleri sırasındaki aylıklarının yüzde 71.75\'i oranında ödeme yapılacağı da kaydedildi.

Alman Vergi Mükellefleri Birliği Başkanı Karl-Heinz Daeke de erken emekliğe sevkleri eleştirdi. Daeke, erken emekliye sevk yerine işbirliği yapılmak istenmeyen memur konumundaki müsteşarlara başka birimlerde görev verilmesini istedi.

BERLİN

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!