Erkekler paşa, kızlar prenses

Güncelleme Tarihi:

Erkekler paşa, kızlar prenses
Oluşturulma Tarihi: Kasım 26, 2010 12:51

TAM Direktörü Prof. Dr. Hacı Halil Uslucan, “Türk göçmenler erkek çocuklarını paşa, kız çocuklarını da prenses gibi yetiştiriyorlar. Çocuklarına sınır koymadıkları için ileride sorun yaşayabiliyorlar” dedi.

Haberin Devamı

ALMANYA'nın Köln kentinde düzenlenen “Müslüman göçmenlerin çocuk yetiştirme konusundaki değer yargıları ve beklentileri” konulu seminerde konuşan Türkiye ve Uyum Araştırmaları Merkezi (TAM) Vakfı Direktörü Prof. Dr. Hacı Halil Uslucan, Almanlara oranla Türk göçmenlerde din olgusunun çocuk yetiştirmede daha önemli bir rol oynadığını söyledi. Ehrenfeld semtindeki Halkevi'nde düzenlenen ve sunuculuğunu Prof.Dr. Wolf-Dietrich Bukow'un yaptığı çalıştayda istatistiksel bilgiler de veren Prof. Dr. Uslucan konuşmasına şöyle devam etti: “Türk göçmenlerin bir çoğu erkek çocuklarını paşa, kız çocuklarını da prenses gibi yetiştiriyorlar. Genellikle çocuklarına Almanlarda olduğu gibi sınır koymuyorlar.

ORTASINI BULMAK GEREKİR
Koydukları sınırları da hemen kendileri kaldırıyorlar. Şevkatli davranıyorlar. Bu bir açıdan çocukları için iyi. Ancak büyüdükleri zaman ortaya farklı sorunlar çıkabiliyor. Çocuklar başarısız olabiliyor. Ev içinde eğitimde annenin rolü büyük. Ancak kesin sınırlar konusunda baba daha otoriter, sert ve aktif bir rol oynar. Ancak tutucu ailelerde anne gücünü farklı gösterir. Almanlarda ise çocuk yetiştirmede daha farklı bir yaklaşım sergileniyor. Ancak bunun ikisinin ortasını bulmak gerekiyor.” Prof.Dr. Uslucan, Almanya'da yaşayan Türklerde de küçük aile modelinin çoğaldığına dikkat çekti.

MUTLU OLMAYAN BOŞANIYOR
Uslucan, Türkler arasında evli çiftlerin eskiden olduğu gibi stabil olmadığını ve çiftlerin mutluluğa önem verdiklerini dile getirerek, mutlu olmayan çiftlerin artık hemen boşandığına değindi. TAM rektörü, Müslüman göçmen gençlerde tütün ve alkol tüketiminin de Alman gençlerine oranla oldukça az olduğuna da vurgu yaptı. Bölgesel Çocuk ve Gençleri Teşvik Çalışma Grubu (RAA), Ehrenfeld Gençlik Dairesi, Müslüman Kadınlar Eğitim ve Dayanışma Merkezi (BFMF) ve Çokkültürlü Bilimsel Araştırma Merkezi (FIRS) tarafından organize edilen ve büyük ilgi gören etkinliğe öğretmenler, gençlik dairesi yetkilileri, göçmenlerle çalışma yapan kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!