Erdoğan'a Trablus'ta sıcak karşılama

Güncelleme Tarihi:

Erdoğana Trablusta sıcak karşılama
Oluşturulma Tarihi: Eylül 16, 2011 14:22

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Arap Baharı" ülkeleri turunun son durağı olan Libya'da Ulusal Geçiş Konseyi (UGK) Başkanı Mustafa Abdulcelil tarafından karşılandı.

Haberin Devamı


Libya'nın başkenti Trablus'taki Şehitler Meydanı'nda halkla Cuma namazı kılan Başbakan Erdoğan'ın önümüzdeki dakikalarda meydanda toplanan coşkulu kalabalığa seslenmesi bekleniyor.

Özel uçak “ANA” ile TSİ 12.15'te Trablus'a inen Başbakan Erdoğan'ı, Metiga Askeri Havaalanı'nda UGK Başkanı Abdulcelil, Başkan Yardımcısı Mahmut Cibril, Türkiye'nin Trablus Büyükelçisi Ali Kemal Aydın, Türk iş adamları ve Libya'da yaşayan bazı Türk vatandaşları karşıladı.

Abdulcelil tarafından kucaklanarak karşılanan Başbakan Erdoğan, muhalif lider ile Metiga Askeri Havaalanı'nda bir görüşme gerçekleştirdi.

Erdoğan'ın uçağının inişi öncesinde özel hareket polisleriyle Libya Muhalif Güçleri havaalanı ve çevresinde yoğun güvenlik önlemleri aldı. Başbakanlık korumaları da bomba arama köpekleriyle havaalaanı ve çevresinde arama yaptı.

Başbakan Erdoğan'a Libya ziyaretinde Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik ve Ak Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli eşlik ediyor.

MUHALİFLER SİRTE'YE GİRDİ
Dün Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ve İngiltere Başbakanı David Cameron'ın sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdiği Libya'da, muhalif güçler bugün firari lider Muammer Kaddafi'nin doğum yeri olan Sirte'ye girdi.
El Cezire televizyonu, kentin yaklaşık 10 kilometre güneyinde yer alan havaalanının, muhalifler tarafından ele geçirildiğini duyurdu. Muhaliflerin, Beni Velid ve Sirte'de kent merkezlerine doğru ilerledikleri belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!