"Entegrasyon Haftası" başladı

Güncelleme Tarihi:

Entegrasyon Haftası başladı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 2008 14:28

Almanya'nın Bremen kentinde, "Labskaus" adıyla ilk kez düzenlenen ve 10 Kasıma kadar sürecek "Entegrasyon Haftası" çerçevesinde yaklaşık 200 etkinlik yapılacak.

Haberin Devamı

Haftanın başlaması dolayısıyla Bremen belediye sarayında düzenlenen törene, Bremen Eyaleti Başbakanı ve Belediye Başkanı Jens Böhrnsen ile kültürden sorumlu Devlet Bakanı Bernd Neumann katıldı.

Türkiye’nin Bremen Fahri Konsolosu Yasemin Vierkötter’in ve çok sayıda davetlinin hazır bulunduğu açılış töreninde konuşan Böhrnsen, kentin tüm semtlerinden yaklaşık 150 kurum ve kuruluşun programa ilgi göstermesine çok sevindiğini belirterek, "Etkinliğin, kentimizde yaşayanların kaynaşmasına vesile olacağına inanıyorum. Ancak bu şekilde farklılığın zenginliğe dönüşeceği gibi, belirli bir saygı ve takdir havası da oluşur" dedi.

Bremen’deki göç tarihinin çok eskilere dayandığına işaret eden ve entegrasyonun önemine değinen Neumann ise "15 milyon göçmen kökenliyle birlikte ülkemizde iyi yaşayabilmemiz için karşılıklı olarak birbirimizi her konuda iyi tanımamız gerekiyor. Entegrasyon Haftası bunun için iyi bir vesile oluşturacaktır" diye konuştu.

Alman ve göçmen kökenli sanatçıların konser ve gösterileriyle renk kattığı programın sonunda, Bremen’de işverenler kuruluşu olan TEWIFO’nun Başkanı Bülent Uzuner tarafından, haftaya öncülük eden ve Bremen belediyesinde din, politika, felsefe ve projeler sorumlusu olarak görev yapan Helmut Hafner’e, 18 dernek adına, fotoğraf sanatçısı İlker Maga’nın "İstanbul - Bir Deniz Masalı" adlı fotoğraf sergisinde yer alan bir fotoğrafı verildi.

Adını, Bremen bölgesine özgü "Labskaus" adlı balık yemeğinden alan Entegrasyon Haftası çerçevesinde, çok sayıda Türk derneğinin de katılımıyla yaklaşık 200 etkinlik düzenlenecek. Etkinlikler hakkında ayrıntılı bilgi almak isteyenlerin, "www.labskaus-bremen.de" adlı internet sayfasına başvurabileceği bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!