Engellilik güçlendiriyor

Güncelleme Tarihi:

Engellilik güçlendiriyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 26, 2011 14:11

Sigortacılık ve sigorta danışmanlığı yapan Türk işadamı Ensar Yanık, Offenbach İş Ajansı'yla birlikte engelli bir Türk genci olan Nazım Köse'ye meslek eğitim yeri vererek kucak açtı. 20 yaşındaki Nazım Köse "Artık çok mutluyum, bende meslek öğreniyorum" dedi. Türk işadamı Yanık ise" Nazım mesleğinde çok başarılı olacak, üstün yetenekleri var" diye konuştu.

Haberin Devamı

Almanya'nın Offenbach Kenti'nde sigortacılık ve sigorta danışmanlığı yapan Türk işadamı Ensar Yanık, Offenbach İş Ajansı'yla birlikte engelli bir Türk genci olan Nazım Köse'ye meslek eğitim yeri vererek kucak açtı. Eylül ayından beri başladığı meslek eğitiminde sigortacılık ve büro işleri yöneticiliği eğitimini gören Nazım Köse "Bir yıldan beri çok sayıda başvuruma ya yanıt alamamıştım, yada yüzümdeki yanık nedeniyle geri çevrilmiştim" diyerek şimdi çok mutlu olduğunu söyledi.

5 yaşında iken mangal kazası

Offenbach yakınlarındaki Rodgau-Jügesheim'da yaşayan ve beş yaşında iken talihsiz bir mangal kazası sonucu yüzünde büyük yanıklar oluşan Nazım Köse "Ben 1991 yılında Kayseri'de doğdum. annemle birlikte bir yaşında iken Almanya'ya geldik. Jügesheim'da ben beş yaşında iken ise komşularımızla mangal yaparkan, mangalı yakmak için ateşin üzerine gaz döken komşu kadın elindeki gaz şişesi patlayınca fırlatmış ve benim yüzüme isabet etmiş. Helikopterle yüzümdeki yanıkların tedavisi için götürüldüğüm Kassel'de hastanede 9 ay yatmışım. Bir kaç ameliyat geçirdim. 2010 yazında Realschule'yi bitirdim. Meslek yeri için çok sayıda başvuru yaptım. Notlarım iyi olmasına rağmen yüzümdeki görüntüm nedeniyle bir çok işyeri beni meslek eğitimi için kendileriyle görüşmeye gittiğimde beni kabul etmedi. Sudan sebepler ortaya atıp, örneğin 'eğitim yerimiz doldu' dediler. Son alarak Ensar Bey çağırdı ve hemen işe aldı, ona her gün dua ve teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Engelilere destek çıkılmalı

Haftada Nazım'ın iki gün okula gittiğini, mesleğini ilerlemek için okul sonrası evin yolu yerine büroya gelip çalıştığını dile getiren işvereni Ensar Yanık ise " Nazım konuşmasını bilen, kendisine güvenen ve engelliliğini sorun yapmayan çok yetenekli bir genç." diyerek engelli gençlere kucak açılmasını, onlara da şans verilmesini istedi. Türk işverenlerin bir çoğunun engellilere kucak açmalarıyla daha daha kazançlı olacaklarına dikkat çeken Ensar Yanık "Engelliler iş yerlerinde daha güvenilir, daha fazla iş yapmak istekleriyle çalışıyorlar. Onun için engelli diyerek ön yargıyla bakmak büyük bir hatadır" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!