En zor görev

Güncelleme Tarihi:

En zor görev
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2022 11:15

Almanya’nın Baden-Württemberg eyaletinde bağlı Ulm şehri yakınlarındaki Illerkirchberg beldesinde pazartesi sabahı 13 yaşındaki arkadaşı Nerea M. ile okula giderken uğradığı bıçaklı saldırıda hayatını kaybeden 14 yaşındaki Ece Sarıgül, yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı cenaze töreninin ardından son yolculuğuna uğurlandı.

Haberin Devamı

MEZARLIĞA sığmayan vatandaşlar dışarıda büyük kalabalık oluşturdu. Sadece mezarlığın değil, yakınlardaki tüm park yerlerinin ve yol kenarlarının araçlarla dolduğu görüldü. Çok sayıda kişi 45 dakikadan fazla yürüdükten sonra mezarlığa ulaşabildi. Cenazeye, Ulm ve çevre kentlerden katılanlar oldu. Ece’yi uğurlamak ve ailesinin acısını paylaşmak için yaklaşık 2 bin civarında kişinin katıldığı cenaze törenine, DİTİB’den din görevlisi ve cemevinden de dede hazır bulunurken, yine çok sayıda kurum ve dernek temsilcisi törende yer aldı. Önceki gün taziyede olduğu gibi Berlin Büyükelçisi Ahmet Başar Şen ve Federal Aile Bakanlığı Müsteşarı Ekin Deligöz de (Yeşiller) cenazeye katıldı. ULM yakınlarındaki Illerkirchberg Mezarlığı’nda defnedilen Ece’nin mezarı başında, annesinin feryadı ve arkadaşlarının yaptığı konuşmalar herkesi derinden etkiledi. Kuzeni, “Lütfen birbirinize saygı ve sevgiyle yaklaşın. Dünya o zaman daha güzel olur” derken, arkadaşlarının konuşmaları da cenazeye katılanları ağlattı.

En zor görev
ZANLI GÖZALTINDA
Illerkirchberg’de pazartesi sabahı okula giden 14 yaşındaki Ece Sarıgül ile 13 yaşındaki arkadaşı Nerea M., otobüs durağına 400 metre kala bıçaklı saldırıya uğramış, iki çocuk da hastaneye kaldırılmıştı. Ece Sarıgül hayatını kaybederken, yaralı olan Nerea M.’nin tedavisinin ise devam ettiği açıklanmıştı. Olayın ardından görgü tanıklarının ifadeleri doğrultusunda yakınlardaki mültecilerin kaldığı bir binayı baskın yapan polis, 27 yaşındaki şüpheli ile birlikte iki kişiyi daha gözaltına almıştı. Saldırının nedeni henüz bilinmezken, şüpheli saldırganın Eritre kökenli olduğu ifade edildi. Şüphelinin bıçakla kendini yaraladığı ve hastaneye kaldırıldığı bildirildi. Ulm Polis Şefi Bernhard Weber yaptığı açıklamada, Eritreli şüphelinin oturma iznine sahip olduğunu açıkladı.
En zor görev
En zor görev
En zor görev

Haberin Devamı

 KATİL ZANLISIYLA AYNI EVDE KALAN KİŞİ İNTİHAR ETTİ
Ece'nin katil zanlısıyla aynı mülteci yurdunda kalan 25 yaşındaki kişi intihar etti. Katil zanlısı olan 27 yaşındaki kişi tutuklu. Savcılık ve polis tarafından yapılan açıklamada, olay dün Neu-Ulm’a bağlı senden kasabasında meydana geldi. 25 yaşındaki mülteci, kendini hareket halindeki trenin önüne atarak intihar etti. İntihar nedeni araştırılıyor. İllerkirchberg’de iki kız çocuğuna yönelik saldırıyla ilgisi henüz belirlenemeyen 25 yaşındaki gencin neden intihar ettiği araştırılıyor. Olaydan sonra, şu anda tutuklu bulunan katil zanlısının yanı sıra, yurt olarak kullanılan evde kalan diğer iki kişi de sorgulanmıştı. Soruşturma her yönlü devam ediyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!