En önemli maçım

Güncelleme Tarihi:

En önemli maçım
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2012 12:51

Eski Dünya Boks şampiyonlarından 42. yaşındaki Fırat Arslan 3 Kasım’da WBO şampiyonluğu için Marco Huck’un karşısına çıkıyor. Arslan “Bu benim en büyük ve en önemli maçım olacak” dedi.

Haberin Devamı

TÜRK asıllı boksör Fırat Arslan 42 yaşına geldi. Fakat “Benim için kaç yaşımda olduğum değil, kendimi nasıl hissettiğim önemli” diyerek ekliyor “Bomba gibiyim”. Arslan “Rakibim benden 15 yaş daha genç. Bu yıl biri ağır sıklette iki maç yaptı. Şubat ayında Alexander Povetkin karşısında çok başarılı oldu. Puanla maçı kazanması gerekirken rakibi az farkla galip ilan edildi. Ama ben çok iyi hazırlandım ve ringte elimden gelenin en iyisini yapacağım” dedi.

AMACIM GENÇLERE DE ÖRNEK OLMAK

Fırat Arslan dünyanın en önemli dört boks organizasyonunda şampiyonluk yaşayan ilk Türk boksörü olduğunun altını çizerek “Buralara zor günler geçirerek geldim. Dünya b oksunun dört büyük organizasyonundan biri olan WBA’da şampiyonluk yaşadım. Şansız maçlar kaybettim. Aslında rakiplerime değil şansıma kaybettim. Ama her defasında geri döndüm. Yine geldim. Bu maç için imzaları 10 hafta önce attık. Çok başarılı bir hazırlık dönemi geçirdim. Kendimi çok iyi hissediyorum. Şimdiye kadar olduğu gibi yine ringe çıkıp elimden gelenin en iyisini yapacağım. Burada yaşayan ve boks sporuna gönül veren herkese özellikle Türk gençlerine örnek olmak istiyorum. Çalışmanın azmin ve inancın onlara neler getirebileceğini göstermek istiyorum. Kariyerim boyunca bunu yapmaya çalıştım” dedi.

Fırat hafif ağır sıklet(kruvazor) Dünya şampiyonluğu için 3 Kasım tarihinde Halle/Westfallen Gerry Weber Spor Kompleksinde Dünya Boks Organizasyonu (WBO) kemerinin sahibi Marco Huck ile karşılaşacak. Maç Alman birinci kananı ARD’den naklen yayınlanacak. Fırat Arslan profesyonek boks kariyerinde 39 maç yaptı. Bunlardan 21’i nakavt olmak üzere 32’sini kazandı. Beşinde mağlup oldu. İkisinde ise berabere kaldı. Fırat Arslan profesyonel Boks şampiyonluğuna ulaşan ilk Türk boksörü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!