En mutlular, Hamburglular

Güncelleme Tarihi:

En mutlular, Hamburglular
Oluşturulma Tarihi: Haziran 09, 2023 11:29

Freiburg Üniversitesi tarafından büyükşehirlerde yapılan ‘SKL Mutluluk Haritası’ araştırmasına göre, Hamburglular Almanya’nın en mutlu insanları. En mutsuzlar ise Leipzig’de yaşıyor.

Haberin Devamı

MUTLULUK Haritası için puanlama, 0 ila 10 arasında derecelendirilerek yapıldı. Buna göre, Hamburglular 7.16 puanla ilk sırada, Frankfurt 7.07 puanla ikinci, Münih 6.90 puanla üçüncü sırada yer aldı. Leipzig ise 6.44 puanlık ortalama yaşam memnuniyeti skoruyla Almanya’nın en mutsuz büyük şehri oldu. Dresden 6.49 puanla, Bremen ise 6.50 puanla Leipzig’in önünde yer alıyor. Son sıradaki Leipzig ile ilk sıradaki Hamburg arasındaki puan farkı 0.72 oldu. Berlin ise 6.88 puanla dördüncü sırada yer aldı.

GELİR ÇOK ÖNEMLİ
Bir şehirde yaşayan insanların memnuniyeti konusunda en belirleyici faktörün gelir olduğuna dikkat çekildi. İlk sırada yer alan Hamburg’un, yüksek katma değere ve güçlü satın alma gücüne sahip çekici bir liman kenti olduğu belirtildi. Bu kentte kişi başına düşen gayrisafi yurtiçi gelirin 64 bin Euro gibi önemli bir rakam, buna karşılık Leipzig’de bu rakamım sadece 38 bin Euro olduğu belirtildi. Profesör Bernd Raffelhuschen, “Vatandaşların şehirlerinden memnuniyeti için özellikle gelir düzeyi, kişisel sağlık, aidiyet duygusu ve kamu yönetiminin çalışmaları önemli” dedi.

En mutlular, Hamburglular
12 BÜYÜK ŞEHİRDE YAPILDI
Freiburg Üniversitesi tarafından Nisan ayında 12 büyük şehirde toplam 3.001 kişiyle Ipsos online erişim paneli kullanılarak yapılan araştırmaya, ‘Süddeutsche Klassenlotterie’ (Güney Almanya Piyangosu-SKL) 2022’den bu yana partner olarak destek veriyor.

Haberin Devamı

İŞTE EN MUTLU KENTLER SIRALAMASI
1- Hamburg
2- Frankfurt am Main
3- Münih
4- Berlin
5- Hannover
6- Düsseldorf
7- Köln
8- Essen
9- Stuttgart
10- Bremen
11- Dresden
12- Leipzig

 

 

BAKMADAN GEÇME!