En iyi okullar ödüllendirildi

Güncelleme Tarihi:

En iyi okullar ödüllendirildi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2009 10:34

Federal Almanya Cumhurbaşkanı Horst Köhler, Cumhurbaşkanlığı Bellevue Sarayı'nda düzenlenen törenle en iyi okul seçilen okulların ödüllerini verdi.

Haberin Devamı

ALMANYA'nın en iyi okulları belirlendi. Federal Almanya Cumhurbaşkanı Horst Köhler Cumhurbaşkanlığı Sarayı Belleve'de düzenlenen törenle Almanya'nın en iyi okulu seçilen 10 okulu dün ödüllendirdi. Hertie ve Deutsche Bank Vakfı ile çalışma ajansı, Alman İşverenler Birliği'nin ülke genelindeki okullar arasında düzenlediği yarışmada dereceye girenlere Cumhurbaşkanlığı Belleve Sarayı'nda düzenlenen törenle 220 bin Euro'luk ödülleri verildi.

600 okul yarıştı

İlk üç ödülü Rübenberge, Münster ve Kaiserslautern'deki okullar paylaştı. Almanya genelinden 600 okulun katıldığı yarışmada 15 bin Euro'luk birincilik ödülünü Neusadt Gesamtschule, 10 bin Euro'luk ikincilik ödülü Münster Coerda Hauptschule ve 5 bin Euro'luk 3.'lük ödülünü ise Kaiserslautern Fritz-Walter alırken Berlinli Hufeland Hauptschule 9. oldu. Örnek çalışmalar yapan değişik okullara jüri özel ödülü verildi. Yarışmaya Almanya genelinden 600 okul katılırken, dereceye giren 16 eyalet birincisi arasından Almanya'nın ilk dördü ödüllendirilirken ilk 10 arasına giren diğer eğitim kurumları da onurlandırıldı.

Geleceğimiz eğitime bağlı

Alman Cumhurbaşkanı Horst Köhler, Almanya'nın geleceğinin gençlerin eğitimine bağlı olduğunu belirterek, başarılı öğrencilere ve başarının sağlanmasında emeği geçen öğretmenlere teşekkür etti. Okuldaki başarının artmasında öğretmenlere büyük görev düştüğünü söyleyen Köhler, değişik yöntem ve projelerle okuldaki öğrencilerin başarısına katkı sağlayan okul yönetimlerini de kutladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!