En çok oy, İslamiyet'i tartışalım önerisine

Güncelleme Tarihi:

En çok oy, İslamiyeti tartışalım önerisine
Oluşturulma Tarihi: Şubat 09, 2012 16:51

ALMANYA Başbakanı Angela Merkel'in Almanya'nın geleceği üzerine önerilerin toplandığı ve oylandığı internet platformunda şimdiye kadar en çok oyu "İslamiyet üzerine açık tartışalım" önerisi aldı.

Haberin Devamı

15 Nisan tarihine kadar herkes internete girip, üç konu hakkında altında öneriler yazabileceği gibi, başkaları tarafından getirilen önerilere oy verebilir veya yorum yazabilir. İnternettewww.dialog-ueber-deutschland.de web sitesinde halka şu uç soru yöneltiliyor: "Gelecekte beraber nasıl yaşacağız ?", "Gelecekte nasıl yaşacağız ?" ve "Gelecekte neyi öğrenmek istiyoruz?".

18 bini aşkın oy aldı
Bu üç kategoriden ilkine şimdiden 2 bini aşkın öneri gönderilirken, dün öğle saatleri itibariyle en çok oyu ise Thomas Martin isimli kişinin getirdiği "İslamiyet'i açık bir şekilde tartışalım" önerisi aldı. Her dakika oy ve yorum yapanların sayısı artan, dün saat 12.00 itibariyle 18 bini aşkın oy alan ve 400'e yakın yorum yazılan öneride şu ifadeler yer alıyor:

"İslamiyet konusu, siyaset ve basın dünyası tarafından tümden gözardı ediliyor. İslamiyeti eleştirenler en iyi ihtimalle görmezden geliniyor, çoğu kez ise karalamaya maruz kalıyorlar, İslam eleştirmenleri, sanki hasta veya sabıkalı olarak lanse edilmeye çalışılıyor. İslamiyet ile ilgili objektif tartışmalar yapılmalı artık. Bu politikada ve medyada gerçekleşmeli."

Helal kesime yasak 7. sırada
13 bini aşkın oyu Hint kenevirinin satışının ve tüketilmesinin legaleştirilmesini isteyen Maximilian Plenert ve Georg Wurth, bu önerilerine 14 bine yakın oy toplarken, Holger Schaefer isimli vatandaşın "Şeriata uygun helal kesimin ve helal ürünlerin satışının yasaklanması"na ilişkin önerisi de dün öğle saatleri itibariyle 5 bine yakın oy alarak yedinci sırada yer aldı.

Başbakanlığın hizmete açtığı internet platformuna gönderilecek fikirler, görüşler, teklifler 15 Nisan'a kadar toplanıp değerlendirilecek. İnternette yazılacak telifler arasında en fazla oyu alan 10 kişi başbakanlığına davet edilecek. Ayrıca Başbakanlık Basın Bürosu ile uzmanların tespit edeceği en iyi 10 teklifi yapan kişiler de davet edilecek. Bu toplam 20 kişi ile Başbakan Angela Merkel bizzat görüşecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!