En büyük sorun, aşırı sağcı memurlar

Güncelleme Tarihi:

En büyük sorun, aşırı sağcı memurlar
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 04, 2022 10:30

Almanya’da kamu kurumlarında görev alan aşırı sağcılar, büyük sorun teşkil ediyor. Ancak çoğu zaman aşırı sağcı memurları tespit etmek kolay olmuyor.

Haberin Devamı

Mecklenburg-Vorpommern eyaleti Anayasayı Koruma Teşkilatı, eyalet kapsamında kamu kurumlarındaki aşırı sağcı memurlar hakkında hazırladığı raporu açıkladı. Buna göre, eyalet çapında farklı kurumlarda görev alan 23 aşırı sağcı bulunuyor. Bunların dördünün yerel belediyelerde görev aldığı ikisinin öğretmen olduğu, birinin eyalet kurumunda memur olduğu, geri kalan 16’sının ise polis teşkilatında çalıştığı açıklandı. Ancak İçişleri Bakanlığı, net olarak belirlenemeyen sayının çok daha yüksek olduğunu söyledi. Yapılan açıklamada, istihbarata kayıtlı her aşırı sağcının çalıştığı alanın veya mesleğinin bilinmediği vurgulandı.

VERİLER SÜREKLİ SİLİNİYOR
Mecklenburg-Vorpommern İçişleri Bakanlığı’nın açıklamasına göre, aşırı sağcı polis memurları, ‘Nordkreuz’ adlı olası darbe gününe hazırlık yapmak amacıyla oluşturulan sağcı örgütlenmeye karşı gerçekleştirilen soruşturmalar sırasında tespit edildi. ‘Nordkreuz’ üyeleri atış talimleri gerçekleştirerek kamu düzeninin bozulmasına yönelik hazırlık yapmışlardı. Söz konusu polis memurları aynı zamanda aşırı sağcı içeriklerin paylaşıldığı sohbet gruplarında da yer almışlardı. Verileri yasal olarak saklama ve silme süreleri dikkate alındığı ve veriler düzenli olarak envanterlerden silindiği için mevcut rakamların sadece anlık bir görüntü sunduğu kaydedildi. İçişleri Bakanlığı Sözcüsü, bir çalışanın devlet hizmetinden çıkarılmasının önündeki yasal engellerin çok fazla olduğunu ifade ederken, “Bu nedenle her vaka titizlikle ele alınmaktadır” dedi. Hizmetten çıkarma en ağır disiplin cezasıdır.

BAKMADAN GEÇME!