En az yakıtla en uzun süre için yarıştılar

Güncelleme Tarihi:

En az yakıtla en uzun süre için yarıştılar
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 19, 2012 12:14

Gençleri geleceğin yakıt alternatiflerini geliştirmeye teşvik etmek amacıyla Hollanda'nın Rotterdam kentinde düzenlenen Shell-Eco maratonuna Türkiye'deki farklı üniversite ve liselerden yoğun katılım oldu.

Haberin Devamı

Avrupa genelinden 3 binden fazla öğrencinin, "bir litre yakıtla en uzun mesafeyi katetmek" amacıyla tasarladığı araçlarla yarıştığı maratona, Türkiye'den aralarında Yıldız Teknik, İstanbul Teknik, Boğaziçi, Celal Bayar Üniversitesi gibi üniversitelerle, Beşiktaş Sakıp Sabancı Anadolu Lisesi ve Özel Şişli Terakki Lisesi’nin de bulunduğu toplam 11 takım katıldı.

Türk öğrencilerin tasarladıkları hidrojen ve güneş gibi alternatif enerjiyle çalışan otomobiller ziyaretçilerden büyük ilgi gördü. Bu yıl 28’incisi düzenlenen maratona katılan 24 ülkeden 3 binden fazla öğrenci, farklı kategorilerde dereceye girmek için yarıştı. Geçen Salı günü başlayan ve 19 Mayıs Cumartesi günü sona erecek maratona katılan Türk öğrencileri ziyaret eden Türkiye'nin Rotterdam Başkonsolosu Togan Oral, gençlerin bilim ve teknolojiye olan ilgilerinin kendisini gururlandırdığını söyledi.

Türkiye'nin dört bir tarafından değişik okullardan öğrencilerin maratona katılmasını önemsediğini belirten Oral, “Az gelişmiş ülkeler kendi lokal sorunlarıyla ilgilenirler. Vizyonları o kadardır. Ama gelişmiş ülkeler tüm dünyayı ilgilendiren konulara kafa yorarlar. Burada da geleceğin alternatif yakıtları konusunda insanlığın ihtiyaç duyacağı enerjilerin nasıl üretileceği konusunda çalışmalar yapılıyor.

İşte bizim rekabetçi Türkiye;yi kuracak azimli gençlerimiz, dünyanın farklı ülkelerinden akranlarıyla bir arada. Bunu çok önemsiyorum. Bu da Türkiye;nin toplumsal olarak ne kadar geliştiğinin bir göstergesi. Gençlerin bilim ve teknolojiye olan ilgileri gurur verici" diye konuştu.

Toplam beş gün süren etkinliğe Hollanda;da yaşayan Türklerin de ilgi gösterdiğini kaydeden Oral, Türkiye;den gelen gençlerin buradaki Türk çocuklarına iyi birer örnek olabileceğini ifade etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!