Emlak Kralı Benko'ya soruşturma

Güncelleme Tarihi:

Emlak Kralı Benkoya soruşturma
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2011 17:29

AVUSTURYALI emlak Kralı Rene Benko (34) hakkında Viyana Savcılığı'nın kara para aklama iddiası üzerine soruşturma başlattığı bildirildi.

Haberin Devamı

Almanya'daki Kaufhof mağazalar zincirine talip olan Benko, ekonomi çevrelerince favori olarak gösteriliyordu. Konuyla ilgili çıkan haberleri doğrulayan savcılık sözcüsü, bir ihbar üzerine başlatılan soruşturmanın 2009 yılından bu yana sürdüğünü, şu anki aşamada ise kendilerine ulaştırılan belgeleri incelediklerini açıkladı.

Benko ise şirketinin şeffaflık ilkesini benimsediğini ve işlerinde gizlenecek bir şey bulunmadığını belirterek tüm iddiaları reddetti. Hakkında karalama kampanyası yapıldığını öne süren Benko, Kaufhof satışında favori gösterildiği için böyle bir şeyle karşılaştığını düşündüğünü belirtti.

Benko, Kaufhof'la ilgili planlarını anlattığı 'Wirtschaftswoche' dergisine mağazaları modernleştirmenin yanı sıra yurt dışına da açılmayı planladığını açıklamıştı. Kaufhof'a önümüzdeki iki veya üç yıl içinde 800 milyon Euro yatırım yapacağını kaydeden Benko, Metro Grubu ile işbirliğine gitmeyi de düşündüğünü dile getirmişti.

34 yaşındaki Benko'nun milyarlık bir serveti olduğu belirtiliyor. 22 yaşındayken kurduğu Signa-Holding'in piyasa değerinin 1,5 milyar Euro olduğu kaydedilen Benko, emlak sektöründe söz sahibi olan biri olarak tanımlanıyor. Benko'nun yakın çevresinde ve Signa-Holding yatırımcıları arasında eski Avusturya Başbakanı Alfred Gusenbauer, Porsche'nin eski genel müdürü Wendelin Wiedeking, Yunan armatör George Economou ve Bremer Eyalet Bankası eski genel müdürü Peter Haßkamp bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!