Elon Musk yeni modelle ilgili planını açıkladı

Güncelleme Tarihi:

Elon Musk yeni modelle ilgili planını açıkladı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 09, 2023 11:03

Tesla’nın patronu Elon Musk, 25 bin Euro’ya planladığı giriş seviyesi modelini Brandenburg’daki fabrikasında üretmeyi planladıklarını söyledi.

Haberin Devamı

DÜNYADA elektrikli araç denince ilk akla gelen markalardan olan ABD’li elektrikli otomobil üreticisi Tesla’nın patronu Elon Musk, Grünheide’de bulunan Avrupa fabrikasını ziyaretinde önemli bir duyuruda bulundu. Musk, Grünheide’de 25 bin Euro’ya planladığı giriş seviyesi modelini üretmeyi planladıklarını söyledi. Daha önce de bazı gazetelerde benzer haberler çıkmıştı. Musk’ın bu açıklaması, Brandenburg’daki lokasyona bir bağlılık ve lokasyonun güvenliğinin bir ifadesi olarak gördüğü şeklinde yorumlandı. Tesla’nın yeni modeli, hâlihazırda geliştirme aşamasında. Ancak yeni modelin Avrupa’da üretilip üretilmeyeceği ise henüz kesinlik kazanmadı.

Elon Musk yeni modelle ilgili planını açıkladı

Haberin Devamı

MAAŞLARA DA ZAM GELECEK
Tesla, Grünheide’deki fabrikasını geçen yıl hizmete açmıştı. Şirketin son rakamlarına göre fabrikada yaklaşık 11 bin kişi istihdam ediliyor. Yılda 500 bin otomobil hedefine henüz ulaşılamadı. Ancak Bild gazetesi gelecekte fabrikayı yılda 1 milyon otomobil kapasitesine çıkarmak için planlamalar yapıldığını yazdı. Fabrikanın bulunduğu Brandenburg eyaletinin, genişlemenin ilk kısmı için yapılan çevre başvurusunu halen incelediği kaydedildi. Tesla’nın izin başvurusu yaptığı sahanın bir kısmı koruma alanında yer aldığı için çevre örgütleri ve vatandaşlar endişelerini dile getiriyor. Elon Musk, Grünheide ziyareti sırasında çalışanları için daha yüksek ücretler planlandığını da açıkladı. Geçen yıl yüzde 6’ya varan ücret artışının ardından bu yıl yüzde 4 daha zam yapılması bekleniyor.

Elon Musk yeni modelle ilgili planını açıkladı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!