Elitler Merkel dedi

Güncelleme Tarihi:

Elitler Merkel dedi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 24, 2005 00:00

Ekonomi Dergisi Capital adına, politika, ekonomi ve bilim dünyasındaki elit insanlar arasında yapılan bir kamuoyu yoklamasında, çoğunluk Merkel´i başbakan olarak görmek istediğini belirtti.

Haberin Devamı




Angela Merkel
Merkel´i başbakan olsun diyenlerin oranı yüzde 68 olarak tespit edilirken, Schröder´in devam etmesini isteyenler ise sadece yüzde 27´de kaldı.

Araştırmaya katılanların yüzde 67´si Schröder´in erken seçim kararını, ``Sorunlardan kaçma’’ olarak yorumlarken, yüzde 81´i de bu kararı, Schröder´in politik kariyerinin sonu olarak değerlendirdi.

Araştırmaya, katılan elit kesim, Merkel´in başbakanlığına destek verirken, CDU´nun hükümet edebilme kabiliyetine ise şüpheyle yaklaştı. Araştırmaya katılanların yüzde 61´i CDU hükümetinin başarısından şüphe duyduğunu açıkladı.

Kamuoyu yoklamasına katılan elit tabakanın yüzde 94´ü uzun süreli konsepte ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Merkel´in başbakanlığında CDU´lu Friedrcih Merz´i Maliye Bakanı olarak görmek isteyenlerin oranı yüzde 74, CSU´lu Günther Beckstein´ı İçişleri Bakanı olarak görmek isteyenlerin oranı yüzde 54, FDP´li Wolfgang Gerhardt´ı Dışişleri Bakanı olarak görmek isteyenlerin oranı ise yüzde 48 oldu.

BERLİN

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!