Elektrikliye dönüş, benzin istasyonlarını sattırıyor

Güncelleme Tarihi:

Elektrikliye dönüş, benzin istasyonlarını sattırıyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 17, 2023 11:15

Almanya’nın en büyük üçüncü benzin istasyonu işletmecisi, Fransız enerji devi Total Energies Almanya’da ve Hollanda’daki tüm şubelerini Kanadalı Couche-Tard şirketine satacağını açıkladı.

Haberin Devamı

SADECE Almanya’da 1198 benzin istasyonunun satılacağı belirtildi. Ancak benzin istasyonları en az beş yıl boyunca Total Energies markası altında faaliyet göstermeye devam edecek. Total’ın Almanya’daki satılacak şubelere akaryakıt sağlamaya devam etmeyi planladığı kaydedildi. Hollanda’da da benzer şekilde 392 benzin istasyonu daha satılacak. Belçika ve Lüksemburg’da da toplam 619 şube gelecekte Total ve Couche-Tard arasındaki bir ortak girişim tarafından işletilecek. Satışın nedeninin ise elektrikli araç dönüşümü olduğu belirtildi. Total şirketi, benzin istasyonu işinden çekilmenin AB’nin iklim notrluğu hedefi ve 2035’ten itibaren içten yanmalı araçların aşamalı olarak kullanımdan kaldırılması planıyla ilgili olduğunu duyurdu. Benzin istasyonları, akaryakıt satışlarındaki düşüş nedeniyle cirolarda düşüş bekliyor.

Haberin Devamı

ŞARJ NOKTALARI KURMAK İSTİYOR
Grup ayrıca, elektrikli arabaların benzin istasyonlarının şarj istasyonlarında değil, evde veya şirkette şarj edilmeyi tercih edeceğini açıkladı. Bu da benzin istasyonlarını bir şarj altyapısına dönüştürmenin bile artık faydalı olmayacağı anlamına geliyor. Benzin istasyonlarından yavaş yavaş çekilmeye karar veren Total, büyük şehirlerde ve ana trafik arterlerinde elektrikli otomobiller için şarj noktaları kurmak istiyor. Benzin istasyonlarının gelecekte sadece akaryakıt satış noktaları değil, mağazalar, restoranlar, hizmet ve konaklama yerlerine dönüşeceği kaydediliyor. Bu nedenle Total Energies, benzin istasyonlarının yanında market işletmeciliği konusundaki deneyimiyle tanınan Couche-Tard’a satışları gerçekleştireceğiz ifade edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!