Ekrem Arar ve diğer kan kanseri hastaları yaşatmak elimizde

Güncelleme Tarihi:

Ekrem Arar ve diğer kan kanseri hastaları yaşatmak elimizde
Oluşturulma Tarihi: Ekim 10, 2014 15:21

Diez'de yaşayan 44 yaşındaki Ekrem Arar'a kan kanseri teşhisi kondu gün adeta dünyası yıkıldı. Onun tek dileği tekrar sağlığına kavuşmak ve 5 çocuğu ve eşiyle birlikte hayatına devam etmek.

Haberin Devamı

ALMANYA'nın Frankfurt yakınlarındaki Limburg kentinde 44 yaşındaki kan kanseri hastası Ekrem Arar için doku tipleme kampanyası düzenlenecek. İyileşmesi sadece kök hücre nakli ile mümkün olacak 5 çocuk babası Arar için 12 Ekim Pazar günü saat 12:00 – 17:00 saatleri arasında Adolf-Reichwein okulu, Heinrich-von-Kleist caddesi 1, 65549 Limburg adresinde düzenlenecek kampanyaya herkes davet edildi. Kampanyanın himayesini Frankfurt Başkonsolosu Ufuk Ekici üstleniyor.

KÖK HÜCRE BAĞIŞI NASIL YAPILIR

Kök hücre bağışı ile ilgili bilgi veren DKMS yetkilisi Demet Kaygusuz şunları söyledi:
“DKMS'ye 18-55 yaş arası sağlıklı olan herkes kök hücre bağışçısı olarak kaydını yaptırabilir. Bağışçı olabilmek için iki yöntem var. Birincisi düzenlenen kampanyalara katılarak kayıt yapılabiliyor ya da www.dkms.de internet adresimizden kayıt seti sipariş edip kayıt olunarak bağışçı olunabiliyor. Biz kamu yararına çalışan bir kurum olduğumuz için para bağışı da mümkün. Bu örnekleri analiz etmek için kişi başı maliyeti 50 Euro. Bizim bu maliyeti karşılayabilmek için para bağışına da ihtiyacımız var. Bir hasta için uygun verici bulunduysa o kişiyle tekrar irtibata geçiliyor. Burada iki yöntem var. Birinci yöntem yüzde 80 oranında uygulanıyor ve kandan alınabiliyor, bir ameliyata ihtiyaç yok. Yüzde 20 civarında uygulanan yöntemde ise doğrudan kemik iliği kalça kemiğinden alınıyor. Bunun omur ilikle bir ilgisi yok. Alınan kişiye iki yöntem de yüzde 100 zarar vermiyor. Sağlıklı bir vücut iki hafta içinde alınan bu kök hücreleri tekrar üretiyor. Bizim verilerimiz Uluslar arası bir bankada kaydediliyor ve bütün dünyadaki hastalar için veri olarak kullanılıyor. Bizim şu an sadece Almanya'da 4 milyon kayırlı üyemiz var dünyanın en büyük kök hücre bankasıyız. Almanya dışında Amerika, Polonya ve İngiltere'de de şubelerimiz var.”

Ekrem Arar ve diğer kan kanseri hastaları yaşatmak elimizde

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!