Ekonomik ırkçılık yıldırmadı

Güncelleme Tarihi:

Ekonomik ırkçılık yıldırmadı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 18, 2009 00:00

VURAL Öger'le ilk kez ne zaman karşılaştım hatırlamıyorum. Ama çeşitli vesilelerle düzenlenen birçok toplantıda ya konuşmacı ya da dinleyici olarak birlikte olduk.

Haberin Devamı

Hep kendine güvenen, konusuna hakim olan bir Vural Öger tanıdım ben.


Başarılı bir işadamı olması onu hiçbir zaman “başka” bir Vural Öger yapmadı.


Bu tutumunu aktif politikaya soyunduktan sonra da sürdürdü.


Zaman zaman Türkiye'deki hükümetlerin tasvip etmediği politikalarını eleştirdi, ama hem Türkiye'ye hem Türkiye Türklerine hem de Avrupa'daki Türklere ve Türk kökenli insanlara hep sahip çıktı.


Ancak ben 6 Şubat 1996 tarihinde Puerta Palata havaalanından (Dominik Cumhuriyeti) kalktıktan kısa bir süre sonra düşen Birgen Air uçağında 164'ü Alman turist olmak üzere 189 kişinin yaşamını yitirdiği korkunç kazadan sonra çaresizlik içinde kıvranan, kendisini anlatmaya çalışan bir Vural Öger de tanıdım.


Çünkü o günlerde, hatta aylarda bu kazayla ilgili olarak Almanya'da hem yazılı basının hem de elektronik medyaların adeta Vural Öger'i “bitirmek” için bir yayın politikası izlediğine tanık olduk.

Haberin Devamı

Boeing 757 tipi yolcu uçağı Amerikan yapımı olduğu ve uçuş iznini Alman makamları verdiği halde, Alman medyası ağızbirliği etmişçesine Vural Öger'e yüklendiler.


Yani bir yerde Türk kökenli başarılı bir işadamını “bitirmek”, “yoketmek” için “ekonomik ırkçılık” yaptılar.


Ama Vural Öger yılmadı...


Almanya'da “Öger Tours”u 40 yıl yaşattı.


Vural Öger ve “Öger Tours” çalışanları bu kutlamayı hak etti.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!