Eğitime destek verilmeli

Güncelleme Tarihi:

Eğitime destek verilmeli
Oluşturulma Tarihi: Şubat 08, 2011 22:15

HOLLANDA’nın Deventer kentinde düzenlenen toplantıda çeşitli kentlerde faaliyet gösteren Türk dernek ve cemiyetlerinden yöneticiler Başkonsolos Nihat Erşen ile bir araya geldiler.

Haberin Devamı

Hollanda Diyanet Vakfı’na (HDV) bağlı Deventer Merkez Camii’nin konferans salonunda organize edilen toplantıya Başkonsolosluğun görev bölgesinde faaliyet gösteren çok sayıda dernek ve cemiyetten yöneticiler katıldılar. Muavin Konsolos Melek Deviş ve avukat Arzu Kılıç Şahin ile birlikte katıldığı toplantıda beklenti ve istemleri dinleyen Deventer Başkonsolosu Nihat Erşen, Hollanda’daki Türk toplumunun her alanda başarılı tablolar ortaya koyduğunu ifade ederek, özellikle gençlerin eğitim olanaklarından geniş bir şekilde yararlanmalarına daha fazla destek verilmesi gerektiğini söyledi.

Konsolosluk işlemleri hakkında bilgilerin da aktırıldığı toplantıda dernek yöneticileri, pasaport harçlarının düşürülmesi talebinde bulundular. Yöneticiler, gençlere staj olanağı yaratılması ve iş pazarında yaşanan ayrımcılığın ortadan kaldırılması gerektiğini de kaydettiler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!