Eğitimde işbirliği

Güncelleme Tarihi:

Eğitimde işbirliği
Oluşturulma Tarihi: Nisan 12, 2011 22:24

Stuttgart Başkonsolosu M. Türker Arı geldiği Ravensburg kentinde, şehir yetkilileriyle çeşitli temaslarda bulunarak Ravensburg'da yaşayan Türk vatandaşlarının derdini dinledi.

Haberin Devamı

Eğitim konulu bir toplantıda Ravensburg Belediye Başkanı Dr. Daniel Rapp, eğitimciler ve sivil toplum örgüt temsilcileriyle bir araya gelen Başkonsolos Arı, toplantıya katılanlarla Türk çocuklarının eğitimleri için birlikte çalışma kararı aldı.

OLUMLU YANSIYACAK
Ravensburg'a farklı görüşleri de dinlemek için geldiklerini ifade eden M. Türker Arı, eğitimde ortak çalışma kararı alınmasının Türk çocuklarının eğitimlerine olumlu yansımaları olacağını düşündüğünü söyledi. Başkonsonolos Arı, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Baden Württemberg’de 18 bin Türk çocuğu var. Almanya’nın hiç bir eyaletinde 151 Türk öğretmeni yok. Baden Württemberg Eyaleti’nde dinamik bir Türk topluluğu var. Amaç burada el ele verip yerel makamlarla birlikte çalışıp, yerel makamların sunduğu imkanlardan yararlanmaktır."

Haberin Devamı

Ravensburg Belediye Başkanı Dr. Daniel Rapp da bölgede bine yakın Türk vatandaşının yaşadığını söyleyerek, "Birlikte yaşamamız için burada yaşayanların mutlaka Almanca öğrenmeleri lazım. Eğitim sorunu sadece Türk ailelerinde yok. Alman ailelerinde de var. El ele vererek çalışmalıyız. Ailelerin de buna yardımcı olmaları gerekir" diye konuştu.

SORULARI YANITLADI
Ravensburg ziyaretinde Başkonsolos M. Türker Arı, Muavin Konsolos Bekri Tuna Atala ve konsolosluğun çeşitli birimlerinde çalışan memurlar, Ravensburg Mevlana Camii toplantı salonunda vatandaşın dert ve sorunlarını dinleyip soruları cevapladılar. Baden Württemberg Eyaleti'nde yaşayan Türk vatandaşlarına ulaşmak için bu tip ziyaretlere devam edeceklerini söyleyen Başkonsolos Arı, günde 240 yeni pasaport müracaatı aldıklarını ifade ederek, "Süresi dolmayan pasaportların işlemleri yapılmıyor. Öncelik, süresi dolmasına az kalan pasaport sahiplerine veriliyor" dedi. Toplantıda emeklilik, vatandaşlık, mavi kart ve askerlik konularında konsolosluk çalışanlarına çeşitli sorular yönlendirildi. Toplantıda ayrıca pembe kartların hala geçerli olduğu, yeni verilen mavi kartlar da T.C. vatandaşlık numarasının da bulunduğu bilgisi verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!