Eğitimde Bremen, Kırıkkale işbirliği

Güncelleme Tarihi:

Eğitimde Bremen, Kırıkkale işbirliği
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2011 17:45

BREMEN kentinde düzenlenen "Kültürlerarası İlişkiler İçinde Meslek Eğitiminde Yönlendirme ve Öğrenci Firmaları" başlığı altındaki çalıştay toplantısında Bremen ve Kırıkkaleli öğretmenler biraya geldi.

Haberin Devamı

Bremenli öğretmenlerin ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya Avrupa Birliği Comenius Programı desteğinde yapıldı.

Türkiye'den gelen Kırıkkale İl Milli EĞitim Müdürlüğü Proje Araştırma Geliştirme Şube Müdürü Ali Kılıç başkanlığındaki heyette Esra Aközkan, Bahattin Kapucu, İlyas Can, İbrahim Tarım, Mehmet Aydoğmus, Nuh Yiğit ve Ercan Ayan dört gün süren çalışmalara katıldılar. Ortak proje üretimi ve mesleki yönlendirme konularında Bremen Teknik Eğitim Merkezi (TBZM), vücut bakımı, bakım ürünleri ve kuaförlük konularında Wilhelm Wagenfeld Meslek Okulu ve Koblenzer Strasse Okulu ziyaret edildi.

Türk öğretmenler ayrıca, kafileye ev sahipliği yapan Bremen Öğretmen Yetiştirme Kurumu (LIS) yetkilisi Jürgen Uhlig -Schoenian, çalıştaya rehber olarak katılan Bremen Metalteknik Okulu Öğretmeni Recep Ali Tüfek ve Alman öğretmenler Jörg Metag, Dirk Jackobs, Elisabeth Beulshausen, Marion Rausch-Edel, Armin Wahl ve Bigit Kuhn ile beraber, Bremen Eğitim Senatörlüğü yetkililerinden müsteşar Reinhard Platter ve teknik okullar hazırlık sınıfları sorumlu müfettişi Petra Jendrich ile de görüşme fırsatı buldular.

Kız ve erkek öğrencilerin meslek okullarında iş planlama, üretime dönük çalışmalarda verimliliğin artırılması ve grup çalışmalarının önemli konularında yapılan bilgi alışverişi sonrasında Kırıkkale ve Bremen´deki iki okulda ortak proje çalışması kararlaştırıldı. Uygulamalar ve üretim sonuçları Nisan 2012'de Kırıkkale´de yapılacak çalıştayda değerlendirilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!