Eğitimcilerden velilere çağrı: "Türkçe'ye ilgi gös

Güncelleme Tarihi:

Eğitimcilerden velilere çağrı: Türkçeye ilgi gös
Oluşturulma Tarihi: Aralık 23, 2010 16:23

MÜNİH yakınlarındaki Dachau Türk Aile Birliği Başkanı Mehmet Kuzu bölgelerindeki 180 Türk çocuğundan sadece 54’ünün Türkçe derslerine katılmasına tepki göstererek, "Belediye tüm giderleri üstlenmesine rağmen Türk velilerin hala çocuklarını derslere göndermemelerini anlamakta zorlanıyoruz" dedi.

Haberin Devamı

Velileri bilgilendirme toplantısında konuşan Mehmet Kuzu bölgelerinde Türkçe derslerinin sadece Dachau'da verildiğini söyleyerek, "Belediye başkanı bize bir ayrıcalık yaparak Türkçe derslerine katılan çocukların sınıf kirası, sigortaları gibi giderleri belediyeninin üstlenmesini sağladı. Ancak buna rağmen katılımın istediğimiz oranda olmamasını anlayamıyoruz ve çok üzülüyoruz" dedi. Ders yapılan okulların evlerine uzaklığını bahane edenler için Dachau-Süd ve Karlsfeld’deki okullarda da bu olanağı sunmaya başladıklarını söyleyen Kuzu, Türk velileri çocuklarını Türkçe derslerine göndermeye çağırdı.

Türkçe öğretmeni Hasan Bayram da tüm velilere çocuklarını Türkçe derslerine göndermeleri çağrısında bulunarak, "Anadilini iyi düzeyde öğrenmek Almanca’nın da o derece iyi öğrenilmesini sağlayacaktır. Bugün dünya nüfusunun yüzde 65’i iki dillidir. Anadili, Almanca öğrenilmesine engeldir diyenlere bu cevap yeterlidir" dedi. Dachau ve Karlsfeld’deki okullarda pazartesi, salı ve cuma günleri Türkçe dersleri veriliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!