Güncelleme Tarihi:
ALMANYA’nın Offenbach kentinde gençlerin meslek eğitimine özendirilmesi için bir etkinlik düzenlendi. Türkiye ve Uyum Araştırmaları Merkezi Vakfı’nın, Offenbach Belediyesi ve Federal Eğitim ve Araştırma Dairesi’nin ortaklaşa projesi olan “Okuldan mesleğe geçişte öğrenci ve velilerinin desteklenmesi” konulu toplantıda velilere dağıtılmak üzere dört dilde hazırlanan meslek eğitim broşürü tanıtıldı. Offenbach Türkiye Dostluk Derneği Lokali’ndeki toplantının açış konuşmasını yapan Federal Eğitim ve Araştırma Dairesi Frankfurt ve Offenbach Bölgesi sorumlusu Ralp Kersten ve Offenbach Belediyesi Encümeni Paul-Gerhard- Weiss, Meslek Eğitiminin zamanımızdaki öneminin daha da fazlalaştığına dikkati çektiler.
Üçte biri göçmen kökenli
Nüfusun üçte birinin yabancı ülke vatandaşı olduğunu dile getiren Offenbach Encümeni Paul-Gerhard- Weiss “Amacımız kentimizdeki göçmenlerin niteliklendirilmesidir. Her yerde hissedilen uzman personel ihtiyacının giderilmesi için çalışıyoruz. Genç göçmenlerin uyumu açısından çok önemli olan meslek eğitimine yönlendirilmelerini hedefliyoruz. Bunun için dört dilde Türkçe, Hırvatça, İtalyanca ve yunanca broşürler hazırladık” dedi.
Meslek eğitimini anlattılar
Federal Eğitim ve Araştırma Dairesi Frankfurt ve Offenbach Bölgesi sorumlusu Ralp Kersten booşürlerin “Meslek Eğitimi ve eğitime devam perspettifleri”, “Meslek Okullarının sunduğu olanaklara bakış” ve “Okuldan sonra meslek yeri bulamazsa yapılabilecekler” başlıklarıyla üç çeşit hazırlandığını vurguladı. Etkinlik çerçevesinde düzenlenen panelde ise Offenbach İş Ajansı’ndan Ulrike Kelepouris, Offenbach Jobcenter’den Jan Pippardt, İUBA Danışmanı Zeynel Tekin, Theodor-Heus Meslek Okulu’ndan Gudrun Bayer ve Offenbach Sanayi ve Ticaret Odası’ndan Thomas Süsser konuşma yaparak meslek eğitimi ve meslek eğitimine nasıl başlanır sorularına yanıt verdiler. Etkinlik sonrası katılımcılara Türkiye Dostluk Derneği’nin Türk yiyecek ve içeceklerinden oluşan ziyafet verildi.