Güncelleme Tarihi:
15:44'te yaşanan deprem başta Muğla olmak üzere, Akdeniz ve Ege Bölgesi'ndeki bir çok şehirde hissedildi. İlk gelen bilgilere göre depremde ölen ya da yaralanan olmadı. Kandilli Rasathanesi ilk olarak 6,1 olarak açıkladığı deprem şiddetini 6,0 olarak düzeltti. Depremin ardından ise 4,9 ve 3,6 büyüklüğünde iki artçı deprem daha meydana geldi.
"30 SANİYE SÜRDÜ"
Deprem haberinin duyulmasının ardından Kandilli Rasathanesi'nin internet sitesi çöktü. Depremi yaşayanlar, sarsıntının çok şiddetli olduğunu ve depremin 30 saniye boyunca hissedildiğini söyledi.
VALİ YARDIMCISI: "CAMDAN ATLAYAN İKİ KİŞİ YARALI"
Muğla Vali Yardımcısı Faruk Necmi Kurt, deprem nedeniyle ölü ve yaralı olmadığını, iki vatandaşın panik nedeniyle camdan atladığını söyledi.
FETHİYE'DE ELEKTRİK VE İNTERNET KESİLDİ
Fethiye’de vatandaşlar sokağa dökülürken camdan ve balkondan atlayanların olduğu öğrenildi. Fethiye'de ayrıca elektrik ve internet bağlantısının kesintiler yaşanıyor.
Yakın tarihlerde bölgede art arda depremler yaşanmıştı.
Bölgede son bir ayda irili ufaklı yaklaşık 200 sarsıntı meydana gelirken 5 haziranda Marmaris 4.6, 9 haziranda Muğla Köyceğiz 4.2 büyüklüğünde depremlerle sallanmıştı.
"DÜNYANIN EN ÇOK DEPREM ÜRETEN BÖLGELERİNDEN BİRİSİ"
İstanbul Teknik Üniversitesi'nden Prof. Okan Tüysüz, Ege Bölgesi'nin gerilme bölgesi olduğuna dikkat çekerek, "Bu bölgede çok sayıda fay var ve bunlar 7.2'lere ulaşan depremler üretti.
Güney Ege'de Rodos Adası'ndan çıkarak Fethiye'ye ulaşan, buradan da Burdur'a kadar giden bir fay var. Sonuçta Ege bölgesinin jeolojik yapısı içerisinde olağan bir deprem olduğunu söyleyebiliriz. Çünkü orası dünyanın en sık deprem üreten bölgelerinden birisi. Bundan sonra 5.1'e kadar ulaşan artçılar beklenebilir" dedi.
PROF. DR. AHMET ERCAN: "BEKLENEN DEPREM DAHA BÜYÜK"
Geçen yıl böyle bir deprem beklendiğini söylemiştim. Fethiye’de aşağı yukarı 40 yıldır bir deprem olmuyordu. Fethiye her zaman bizim deprem beklediğimiz bir yerdir. Deprem süresini doldurmuştu. Fethiye’de beklenen deprem daha büyüktür.