Ege Gönüllüleri’nden yardım kampanyası

Güncelleme Tarihi:

Ege Gönüllüleri’nden yardım kampanyası
Oluşturulma Tarihi: Kasım 12, 2022 09:03

Almanya’nın Rhein-Main bölgesinde faaliyetlerini yürüten Ege Gönüllüleri Derneği, Hessen eyaletinin başkenti Wiesbaden’de geniş katılımlı bir kültür akşamı düzeledi.

Haberin Devamı

ÇOK sayıda davetlinin katıldığı etkinlikte, hem derneğin hedefleri ve çalışmaları hakkında bilgi verildi, hem de ön görüşmeleri uzun zamandır yapılan bir yardım kampanyası başlatıldı. Dernek Başkanı Emel Şahin ile yöneticiler Füsun Razi Akçay, Dildar Gür, Ümit Korkmaz, Gül İnce ve Hasan Öztekin konuşmalarında, önce derneğin bugüne kadar yaptığı ve yapacağı çalışmaları anlattılar, sonra da düzenlenen yardım kampanyasını başlattılar. Bu yardım kampanyası ile ‘Kentimiz İzmir Derneği’nin düzenlediği ‘KONTAK Projesi’ne destek verilecek. Bu proje ile dezavantajlı çocukların, nitelikli eğitime dahil olmaları sağlanacak.

Ege Gönüllüleri’nden yardım kampanyası
ŞARKILAR SÖYLENDİ DANSLAR EDİLDİ
Bu kampanya için kültür akşamında toplanan yardımları yakında İzmir’e gidecek olan Başkan Emel Şahin, dernek yöneticilerine teslim edecek ve proje ile ilgili yapılan çalışmaları yerinde görecek. ‘KONTAK Projesi’ne yardım kampanyasının önümüzdeki hafta sonuna kadar devam edeceğini belirten İkinci Başkan Füsun Razi Akçay, destek vermek isteyenlerin katkılarını dernek yöneticilerine teslim edebileceklerini kaydetti. Kültür akşamına katılan davetliler, söylenen şarkılarla ve edilen danslarla gecenin ilerleyen saatlerine kadar eğlendiler ve bir sonraki buluşma için sözleşerek memnuniyetlerini dile getirdiler.
Ege Gönüllüleri’nden yardım kampanyası
EGELİ OLSUN OLMASIN...
Almanya’da yaşayan, Ege’ye gönül vermiş insanlar arasındaki iletişimi geliştirmek, bir yandan Ege bölgesini sahip olduğu zengin kültürlerine layık olacak şekilde Almanya’ya tanıtmak, diğer yandan da Almanya’daki Türk ve Türkiye kökenli göçmen imajını zenginleştirmek isteyen gönüllüler tarafından önce sosyal medya ortamında oluşturulan, daha sonra da dernekleşmeye giderek kurumsallaşma yolunda ileri adımlar atan Ege Gönüllüleri’nin öncüleri, bizzat Egeli olsun olmasın, bu bölgeyi ve sahip olduğu kültürü seven herkesi yaptıkları çalışmalarda aralarına alarak örgütlenmelerini sürdürüyorlar.
Ege Gönüllüleri’nden yardım kampanyası
Ege Gönüllüleri Derneği’nin uzun vadeli hedeflerinin bir bölümü şöyle:
- Hessen eyaletiyle Ege Bölgesi arasında hem bölgesel hem de kentsel ‘kardeşlik’ ilişkiler kurulmasına ve geliştirilmesine katkıda bulunmak,
- Vakıflaşarak, gelecekte düzenlenecek yardım ve eğitim kampanyalarını kurumsal çerçeve içinde yürütmek,
- Frankfurt başta olmak üzere Hessen’in çeşitli kentlerindeki karnaval yürüyüşlerine katılarak Ege’nin renklerini tanıtmak,
- Ege Bölgesi’ni Hessen eyaletinin her yıl gerçekleştirilen 10 günlük geleneksel bayramı ‘Hessentag’de ve eyaletin Avrupa Birliği’nin başkenti Brüksel’deki temsilciliğinde temsil etmek.
Ege Gönüllüleri’nden yardım kampanyası

 

 

BAKMADAN GEÇME!