Ecel en sevdiği ayda yakaladı

Güncelleme Tarihi:

Ecel en sevdiği ayda yakaladı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 17, 2013 11:48

Almanya’da temizlik için girdiği tankerin içinde zehirlenerek ölen Yakup Balcı için ocak ayının bir çok anlamı vardı. 23 Ocak’ta42 yaşına girecek olan Balcı, doğum gününe en yakın dostlarını davet edecekti. Gelecek hayalleri için geldiği Almanya’da yineocakta işbaşı yaptı ve yine bu ayda hayatını kaybetti. Aynı tankerin içinde ölen İstanbul Arşiv Dairesi’nde Arapça ve Farsçaaraştırmacı olarak çalıştıktan sonra aile birleşimiyle Almanya’ya Mehmet Ablak’a da bu işi bulan yine akrabası Balcı

Haberin Devamı

ALMANYA’nın Duisburg kentinin Moers semtinde bulunan Rinnen Nakliye şirketine bağlı tankeri temizlerken ölen Balıkesirli Mehmet Ablak (48) ile Yakup Balcı’nın (42) akraba oldukları ortaya çıktı.

Tankerdeki kimyasaldan zehirlenen akrabalardan Balcı, 23 Ocak’ta kutlayacağı 42. yaş günü için yakınlarını davete hazırlanıyordu.

Her fırsatta ocak ayının kendisi için önemli olduğunu söyleyen Balcı, 1990 yılında geldiği Almanya’da 1993’ün ocak ayında iş bulabilmişti. İki çocuk babası Balcı, çok sevdiği Türkiye’de bu yıl tatil yapabilmek için aylar öncesinden uçak biletlerini aldı. İzmir’de otomobil kiraladı.

ETRAFINA NEŞE SAÇIYORDU
Hayallerini gerçekleştiremeden geride gözü yaşlı bir eş, henüz hayatın baharında 20 ve 16 yaşlarında iki oğlunu bırakan Yakup Balcı’nın kayın pederi Hasan Balcı da, damadının öldüğüne inanmak istemiyor.

Akrabası olan damadı Balcı’nın spor yapan, çevresine neşe saçan biri olduğunu söyleyen Hasan Balcı,

“Önceki gün geldi. ‘Baba spora yazıldım, ayrıca ağustosun başına uçak biletlerimizi aldım. İzmir’den araba kiraladım. Bu sene karım ve çocuklarla çok gezeceğiz’ dedi. Türkiye’ye gideceği için çok seviniyordu” diye konuştu.

Almanya Balıkesirliler Derneği’nin bütün etkinliklerine katılan Yakup Balcı, Dursunbey Türküsü çalındığında, harmandalı oynamayı çok seviyordu.

ARAPÇA-FARSÇA ARAŞTIRMACISI
Pazar gecesi girdikleri tankerden çıkamayan kazada Mehmet Ablak’ın da çocukluk yılları yoksulluk içinde geçti.

Balıkesir Sındırgı’da doğan Ablak, zor koşullar altında öğrenimini tamamladı. Ablak, hem okudu hem çalıştı. Marmara Üniversitesi Fen Edebiyat ve Tarih Bölümü’nden 1989 yılında mezun oldu. Aynı yıl işe başladığı İstanbul Arşiv Dairesi’nde Arapça ve Farsça araştırmacı olarak 5 yıl çalıştı.

1993’te evlenerek Almanya’ya geldi. 2000’de akrabası Yakup Balcı’dan iş bulması konusunda yardım istedi.

TÜRKİYE’DE DEFNEDİLECEKLER
Talihsiz kazayı başından beri yakından takip eden Düsseldorf Başkonsolosluğu Konsoloslarından Hüseyin Emrah Kurt, ailelere her türlü desteğin verileceğini söyledi.

İki işçinin zehirlenmesine neden olan maddenin laboratuvarda araştırıldığı, olayın nasıl meydana geldiğine dönük soruşturmanın ise devam ettiği bildirildi.

Talihsiz işçilerden Mehmet Ablak’ın cenaze namazı bugün öğle namazını mütakip DİTİB Duisburg Merkez Camisi’nde, Yakup Balcı’nın cenaze namazı ise aynı gün ikindi namazı sonrası DİTİB Moers Kocatepe Camisi’nde kılınacak.

Ablak Sındırgı’da, Balcı ise Dursunbey’de toprağa verilecek.

Rinnen: Acımız büyük
İKİ türk işçinin yaşamını yitirmesinin ardından Rinnen adlı nakliye şirketi de başsağlığı mesajı yayınladı.

Rinnen basın sözcüsü Thomas Schulz, mesajda şu ifadelere yer verdi:

“Tankeri temizleyen Sayın Ablak ile Sayın Balcı’nın bayıldığını fark eden iki arkadaşımız yardıma koştu. Eş zamanlı olarak itfaiye ve ambulans çağrıldı. Ama maalesef arkadaşlarımız kurtarılamadı. Uzun yıllardır beraber çalıştığımız arkadaşlarımızı kaybettiğimiz için çok üzgünüz. Arkadaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine sabır diliyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!