E-oturum kartı uyarısı

Güncelleme Tarihi:

E-oturum kartı uyarısı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 16, 2012 15:37

ALMANYA’da yeni biyometrik Türk pasaportu alanların izin tarihine kadar e-oturum kartı alamasalar da tatile gitmelerinde bir sorun yaşamayacakları hatırlatıldı.

Haberin Devamı

Bu durumdaki kişiler e-oturum kartı olmadan, yeni geçerli pasaportları ve yanında oturum izni damgası bulunan eski geçersiz pasaportla birlikte sorunsuz seyahat yapabilirler.

Belge almak gerekmiyor
E-oturum kartı olmayanların, yabancılar dairelerinden bir belge almaları gerekmiyor. Yeni pasaportun yanında oturma izni bulunan eski pasaportun gösterilmesi yeterli. Sıla Yolu üzerindeki tüm ülkelerin sınır polis yetkilileri, geçerli pasaportla birlikte oturma izni bulunan eski pasaportların gösterilmesi durumunda sorunsuz seyahat edilebileceğini açıkladı. Ancak eski pasaporttaki oturma izni süresi bittiyse, bu durumda mutlaka e-oturum kartı gerekiyor.

Sınırlar biliyor
Almanya’da yeni biyometrik pasaport alan Türk vatandaşları aynı zamanda bağlı bulundukları yabancılar dairelerinden e-oturum denilen çipli elektronik oturum kartı da almak zorunda. Ancak e-oturum kartları randevulu sistemle veriliyor. Randevu tarihi almak büyük kentlerde en erken iki ay buluyor ve elektronik oturuma izni kartları başkent Berlin’de düzenlendiği için gelmesi 6 hafta sürüyor.

Geçersiz değil
Almanya’da yabancılar daireleri konuyla ilgili şu bilgileri verdi:

Yeni geçerli pasaport alan ve eski geçersiz pasaportlarında yerleşim izni, süresiz oturma izni, oturma hakkı veya süreli oturum izni bulunan yabancı ülke vatandaşları, acilen elektronik oturum kartı (eAT) almak zorunda değiller. Bu durumda yanında yeni geçerli pasaportu ve üzerinde oturma izni olan eski geçersiz pasaportları olan yabancı ülke vatandaşları, elektronik oturum kartı olmadan da Almanya’ya giriş yapabilecekler. Yeni pasaport, eski pasaporttaki oturma izinlerini geçersiz kılmıyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!