E-konsolosluğa ilgisizlik kızdırdı

Güncelleme Tarihi:

E-konsolosluğa ilgisizlik kızdırdı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 07, 2009 13:26

ALMANYA'daki 13 konsolosluğunun biraraya geldiği Berlin'deki, 'konsoloslar-muavin konsoloslar toplantısı'nın açılış konuşmasını yapan Berlin Büyükelçisi Ahmet Acet, uygulamaya konulan, 'e konsolosluk' işlemlerine vatandaşın ilgi göstermemesinden şikayetçi oldu.

Haberin Devamı

İzin sezonunun yaklaşmasıyla birlikte konsolosların işlerinin de yoğunlaşacağına dikkat çeken Büyükelçi Acet, şunları söyledi:


Bizde kusur yok


“Buradaki tüm konsolos arkadaşlarım ve ekiplerinin her zaman olduğu gibi yine vatandaşın işlemlerini canla başla yapacaklarına inancım tamdır. Ancak yaklaşık iki yıldır internet üzerinden uygulamaya koyduğumuz 'e konsolosluk' hizmetlerinde bir türlü beklenen ilgiyi bulamadık. Bu yüzden de her zaman bizden şikayetçi olan vatandaşlarımızdan, uygulamaya ilgi göstermedikleri için bu sefer de ben şikayetçi olacağım. İnternet üzerinden yaptığımız bu hizmet sayesinde hem vatandaşın hem de konsolosluklarımızın işleri kolaylaşacak, çabuklaşacaktır. Bu hizmeti her türlü biçimiyle vatandaşlarımıza duyurduk. Bizde bir kusur yok. Uygulamaya ilgi göstermeli her bakımdan kendi menfaatlerinedir.”

Haberin Devamı

Almanya'da konsoloslar ve muavin konsoloslar arasında eş güdüm toplantısı olarak değerlendirilen buluşmada, konsolosluk ve vatandaşlık uygulamaları başta olmak üzere bir çok konu gündeme getiriliyor.


Kimler katıldı


Berlin'deki toplantıya, Dişişleri Bakanlığından Konsolosluk İşleri Genel Müdür Yardımcısı Elçi Songül Ozan, Yurt Dışında Yaşayan Türkler Daire Başkanı Ali Davutoğlu, Konsolosluk Prensip Dairesi Başkatibi Umut Acar, Milli Savunma Bakanlığından Binbaşı Ahmet Karadayı, İçişleri Bakanlığından Nüfus Hizmetleri Daire Başkanı Suat Küçük, Türk Vatandaşlık Kaybı İşlemleri Şube Müdürü Nihat Karaca, Emniyet Amiri Şerife Koca, Komiser Yardımcısı Yılmaz Turan, Berlin Büyükelçiliği yetkilileri, Türkiye’nin Berlin Başkonsolosu Mustafa Pulat ve Almanya’da görev yapan konsolos ve muavin konsoloslar katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!