‘Dünyaya açılan en büyük platform’

Güncelleme Tarihi:

‘Dünyaya açılan en büyük platform’
Oluşturulma Tarihi: Ekim 20, 2022 09:54

Frankfurt Başkonsolosu Erdem Tunçer, bu yıl 74’cüsü gerçekleşen Uluslararası Frankfurt Kitap Fuarı’nda Kültür ve Turizm Bakanlığı ile İstanbul Ticaret Odası (İTO) iş birliğinde organizasyonu yapılan Türkiye standının açılış resepsiyonuna katıldı.

Haberin Devamı

‘Dünyaya açılan en büyük platform’
BAŞKONSOLOS Tunçer, gazetecilere yaptığı açıklamada, Frankfurt’un finans yönüyle olduğu kadar fuarlar şehri olduğunu ve Uluslararası Frankfurt Kitap Fuarı’nın edebiyatın dünyaya açılan en büyük platformu olduğunu belirterek, Türkiye’nin fuara katılmasının Türk edebiyatının dünyaya açılması bakımından oldukça önemli olduğunu söyledi. Tunçer, bundan dolayı da bu fuarı çok önemsediklerini ve katılımcıların iyi bağlantılar kurmasını dilediğini ifade etti. Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürü Ali Odabaş da yaptığı konuşmada, kitap fuarlarına büyük önem verdiklerini ifade ederek, Frankfurt Uluslararası Kitap Fuarı’nın Türk yazarların ve yayın evlerinin dünya ile bağlantıya geçtikleri önemli bir buluşma notası olduğunu söyledi.
‘Dünyaya açılan en büyük platform’
‘İSTANBUL DÜNYANIN KİTAP BAŞKENTLERİNDEN BİRİ’
Fuara katılan İstanbul Ticaret Odası Başkan Yardımcısı İsrafil Kuralay, Türk yayıncılık sektörünün gücünü Frankfurt’tan dünyaya gösterdiklerini belirterek, uluslararası kitap ticaretinin yapıldığı fuarlarda çok başarılı bir yıl geçirdiklerini belirtti. Kültür sektörünü oluşturan yayıncılığın ekonomideki payının her gün arttığını dile getiren Kuralay, İstanbul’un diğer yönleriyle olduğu gibi dünyanın fikir ve kitap başkentlerinden biri olduğunu kaydetti. Kuralay, basılı ve elektronik ortamdaki kitap yayıncılığının geleceğinin dünyanın en büyüğü olan Frankfurt Kitap Fuarı’nda şekillendiği ifade etti. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, bugün kitap fuarına bir video mesaj gönderecek. Kitap fuarını dünyanın farklı yerlerinden 4 binin üzerinde basın mensubu takip ediyor.

Haberin Devamı

‘Dünyaya açılan en büyük platform’

‘TÜRK EDEBİYATI ZENGİN VE ÇEŞİTLİDİR’
Türkiye standının açılışına katılan Hessen Eyaleti Kültür ve Bilim Bakanlığı Müsteşarı Ayşe Asar ise şunları söyledi: “Hessen eyalet hükümeti adına Kitap Fuarı’na hoş geldiniz demek istiyorum. Edebiyat, kültürlerarası diyalog için harika bir araçtır. İçinde yaşadığımız dünyanın zorlukları göz önüne alındığında, diyalog her zamankinden daha önemlidir. Burada bir Türk standının olması çok iyi ve önemli, özellikle pandemi kısıtlamaları sonunda. Ne de olsa Almanya ile Türkiye arasındaki bağlar kaçınılmaz olarak muhtemelen dünyadaki diğer tüm ülkelerden daha yakındır. Ve Türk edebiyatı inanılmaz derecede zengin ve çeşitlidir. Yeni bakış açıları ve yepyeni bir dünyanın kapılarını açıyor. Frankfurt Kitap Fuarı’nda hepimize ilham verici bir hafta diliyorum.”

 

BAKMADAN GEÇME!