Dünyanın en büyük Noel takvimi açıldı

Güncelleme Tarihi:

Dünyanın en büyük Noel takvimi açıldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2015 11:48

Hıristiyan alemin kutsal bayramlarından Noel Bayramı: Hz. İsa’nın doğumu, milat yortusu, kutsal doğuş olarak 24-26 Aralık günleri arasında kutlanıyor. 24 günlük Noel takvimi özellikle Noel hediyelerini dört gözle bekleyen çocuklar için düşünülmüş.

Haberin Devamı

Almanya’nın Baden Württemberg eyaleti Offenburg kenti 11 bin nüfuslu Gengenbach kasabasında 1996 yılından bu yana 19 yıldır, 200 yıllık belediye binasın dış cephesi Noel takvimi olarak süsleniyor.

Belediye binasın 24 penceresi dünya masal kahramanlarının resimleriyle dekore edilip her akşam bir pencere sermoni eşliğinde ışıklandırılarak açılıyor. Alman Maliye Bakanı Dr. Wolfgang Schaueble’nin yaşadığı turistik kasabada Noel takvimini görmek için dünyanın dört bir yanından her yıl 100 bin’e yakın turist ziyaret ediyor.

Pencerelere dekore edilen rengarenk masal kahramanları içinde ‘Kül Kedisi’, ‘Deniz Kızı’, ‘Pamuk Prenses’, ‘Uyuyan Güzel’, ‘Ayı Kardeşler’ gibi çok sayıda efsaneleşen masal kahramanları yer alıyor. Çocuk masal kitabı yazarı Paul Maar tarafından hazırlanan hikayeler saat 18.00’de ışıklandırılan pencereler müzik eşliğinde herkese unutulmayacak bir Noel bayramı sunuyor.

Gengenbach Noel takvimi aynı zamanda dünyanın en büyük Noel takvimi olma unvanını koruyor. Noel takvimin ilk penceresi 30 Kasım Pazartesi akşamı açıldı. Son pencere 23 Aralık Çarşamba günü açılıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!