Dünyanın en büyük çiçek bahçesi açıldı

Güncelleme Tarihi:

Dünyanın en büyük çiçek bahçesi açıldı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 07, 2012 17:45

Dünyanın en büyük çiçek bahçesi konumunda olan Keukenhof, kapılarını ziyaretçilere açtı. Mayıs sonuna kadar açık kalacak olan Keukenhof’u 800 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniliyor.

Haberin Devamı

HOLLANDA’da ülke turizminde önemli bir yere sahip olan Keukenhof Çiçek Bahçesi, kapılarını ziyaretçilere açtı. Mayıs sonuna kadar açık kalacak olan Keukenhof’u bu yıl da yaklaşık 800 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor. 32 hektar büyüklüğündeki bahçede, başta lale olmak üzere değişik türlerde 7 milyondan fazla çiçek sergileniyor.

Hollanda ile Türkiye arasındaki diplomatik ilişkilerin 400. yıl dönümü vesilesiyle Türk kökenli ziyaretçi sayısında artış beklendiğini söyleyen Keukenhof yöneticileri, “Hollanda ile Türkiye arasındaki diplomatik ilişkilerin 400.yıl dönümü vesilesiyle bu yıl Türk kökenli ziyaretçi sayımızda artış olmasını bekliyoruz. Türk kökenli ziyaretçilerimiz buraya geldiklerinde, bahçemizde, lalenin tarihi ve Osmanlı İmparatorluğu’nun izleriyle karşılaşacaklar. Onlar, adeta burada büyülenecekler” diyerek 400.yıl etkinliği için sürpriz bir çalışmanın içerisinde olduklarını söylediler.

Keukenhof Çiçek Bahçesi, başkent Amsterdam yakınlarında ki Lisse’de bulunuyor. “Açık hava lale müzesi” denilebilecek hüviyete bürünen Keukenhof, “Yeryüzündeki cennet” olarak tanımlanıyor. Kanuni Sultan Süleyman’ı anlatan levhalar ve bilgilerin de yer aldığı çiçek 20 Mayıs’a kadar açık kalacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!