Dünya bu maçı konuşuyor

Güncelleme Tarihi:

Dünya bu maçı konuşuyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 01, 2013 08:05

Real Madrid, Şampiyonlar Ligi yarı final rövanş maçında Alman ekibi Borussia Dortmund'u Santiago Bernabeu'da 2-0 yenmesine rağmen devler liginden elendi.

Haberin Devamı

Dortmund, Şampiyonlar Ligi'nin ilk finalisti olarak Wembley biletini alan takım oldu.
Birkaç yıl öncesinde iflasın eşiğine gelen Dortmund'u göreve geldiği günden itibaren başarıdan başarıya koşturan Jurgen Klopp ise takımını bu kez de Şampiyonlar Ligi finaline taşıdı.

Karşılaşmaya çok hızlı başlayan evsahibi Real Madrid ilk 15 dakikada Mesut, Higuain ve Ronaldo ile çok net pozisyonları harcadı. Bu dakikadan sonra orta sahada pas yaparak oyunun temposunu düşüren Dortmund ilk yarıyı golsüz eşitlikle kapatarak istediğini de aldı.

Karşılaşmanın ikinci yarısına aynı ilk yarıda olduğu gibi çok tempolu başlayan Madrid yine istediğini bulamadı. Mourinho 57. dakikada risk de alarak sahaya Kaka ve Benzema'yı da sürdü ancak Dortmund bu dakikalarda oyuna daha hakim olan taraftı. Özellikle Lewandowski ile direkten dönen topu ve İlkay'ın bomboş pozisyonda atamadığı gol karşılaşmanın dönüm noktaları oldu. Maçın son 10 dakikasında tempoyu daha da yukarı çeken İspanyollar Benzema ile golü bularak umutlandılar. Son saniyelerde gelen Ramos'un golü Mourinho mucizesi mi geliyor sorusunu akıllara getirse de Dortmund son dakikalarda iyi kapanarak final biletini alan takım oldu.

KLOPP MUCİZESİ

Futbolculuk kariyeri ilgi çekici olmasa da teknik direktörlük kariyerinde inanılmaz başarılara imza atan Klopp, Dortmund'u bu kez de şampiyonlar ligi finaline taşımayı başardı. 11 yıl boyunca formasını giydiği Mainz ile özdeşleşen ve çoğunlukla Almanya 2. liginde forma giyen Jürgen Klopp, aynı takımda başladığı antrenörlük kariyerinde Mainz'ı Bundesliga'ya taşımayı başardı. Uzun süren ekonomik kriz yılları boyunca kabus gören ve iflasın eşiğine kadar gelen Borussia Dortmund ile Klopp'un yollarının kesişmesi ise 2008 yılında oldu. Göreve geldiği yıldan itibaren yükselen bir grafik gösteren Klopp önderliğindeki Dortmund, 2 kez Almanya Ligi şampiyonluğuna ulaştı. Yüksek bonservisli transferler yerine Klopp ile beraber genç ve yetenekli oyunculara yönelen Borussia Dortmund bu süreçte Lewandowski, İlkay Gündoğan, Götze, Reus ve geçtiğimiz transfer döneminde Manchester United'a transfer olan Kagawa ile Real Madrid'e transfer olan Nuri Şahin gibi oyuncuları çıkartmayı başardı. 4-0'ın rövanşında bugün Barcelona ile karşılaşacak olan Bayern Münih ise istediği sonucu alabilirse Şampiyonlar Ligi finali Alman futbolunun zirvesindeki iki takımın mücadelesine sahne olacak.

REAL MADRİD: Lopez - Essien, Varane, Ramos, Coentrao (DK.57 Kaka) - Xabi Alonso (DK.67 Khedira), Modric - Di Maria, Mesut, Ronaldo - Higuain (DK.57 Benzema)

BORUSSIA DORTMUND: Weidenfeller - Piszczek, Subotic, Hummels, Schmelzer - Bender, İlkay - Kuba, Götze (DK.14 Grosskreutz), Reus - Lewandowski (DK.86 Kehl)

Karşılaşmadan önemli dakikalar;

-Madrid mucizeyi gerçekleştiremiyor. Borussia Dortmund adını finale yazdırıyor.

-Maçta uzatma dakikaları... Madrid tüm hatlarıyla yükleniyor...

-2 oldu. Real Madrid 2-0 yaptı. Gol Ramos. Madrid mucizenin peşinde... 3. golü bulursa İspanyollar adını finale yazdırır. -86. dakikada Lewandowski oyundan çıkıyor Kehl oyuna giriyor.

-Real Madrid golü buluyor. 82. dakikadaki golün adı Benzema. -Real Madrid'de Ramos'ta sarı kart görüyor.

-67. dakikada Madrid son değişiklik hakkını da kullandı. Xabi Alonso oyundan çıkarken, Khedira oyuna girdi.

-61. dakikada Dortmund, İlkay'la inanılmaz bir gol kaçırdı. İlkay bomboş pozisyonda topu kaleciye nişanladı.

-57. dakikada Real Madrid'de iki oyuncu değişikliği var. Coentrao'nun yerine Kaka, Higuain'in yerine ise Benzama oyuna dahil oluyor.

-50. dakikada Dortmun, Lewandowski ile gole çok yaklaştı ancak Polonyalının vuruşunda top üst direkten döndü.

-Karşılaşmada ikinci yarıya Real Madrid başlıyor. -Karşılaşmada ilk yarı golsüz beraberlikle sonuçlandı.

-İlk yarının son dakikalarında art arda sarı kartlar geliyor. Dortmund'dan İlkay ve Bender, Madrid'den ise Higuain sarı kart gördüler.

-Karşılaşmanın 25. dakikasında Madrid'den Coentrao sarı kart gördü.

-Karşılaşmanın 14. dakikasında sakatlanan Dortmundlu Götze'nin yerine Grosskreutz oyuna dahil oldu.

-Karşılaşmaya evsahibi Real Madrid çok hızlı başladı ve ilk 15 dakikada üç net pozsiyondan yararlanamadı.

Maç sonunda Borussia Dortmundlu oyuncular büyük bir sevinç yaşarken, Real Madrid cephesinde hayalkırıklığı vardı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!